You Are The Only One wint OUTmusic AwardUtrecht. Het Russische liedje 'You Are The Only One' gaat volgens de gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award. Rusland kreeg een nipte meerderheid van de stemmen, direct gevolgd door Frankrijk en Nederland.

Sinds 2010 houdt de gay televisiezender OUTtv elk jaar een grote online poll waarbij kijkers uit heel Europa kunnen voorspellen wie volgens hen het Eurovisiesongfestival wint.
Dit jaar deden ruim 3.500 homoís dat. Het is de zevende keer dat OUTtv de poll organiseert.
De winnaar ontvangt de OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn losbarst. Sinds de invoering van deze award in 2010 werd de uiteindelijke winnaar van het Songfestival vier van de zes keer goed voorspeld (in 2010, 2012, 2013 en 2015).
Voor het eerst zit Zweden niet in de top drie. Zweden won de award reeds vier keer.

"Het is geen geheim dat het Eurovisiesongfestival ieder jaar weer op heel wat 'gay votes' mag rekenen," stelt Putman, "Ook de organisatie weet dat deze doelgroep een belangrijk onderdeel vormt bij het succesverhaal van het festival, getuige het incident met de regenboogvlaggen vorige week.
Dat we de OUTmusic Award dit jaar aan Rusland geven, is een primeur en op zín minst opvallend te noemen.
Sinds de anti-homowetten in het land, vormen de LGBT-gemeenschap en Rusland niet echt een ideale combinatie. Maar onze stemmers hebben beslist en dat respecteren we."

Ook zanger Sergey Lazarev, die Rusland dit jaar vertegenwoordigt op het Songfestival, was verrast.
Hij reageert: "Ik weet dat ik heel wat homofans heb. Ik wil ook iedereen bedanken die voor me gestemd heeft. Vorig jaar werd Rusland negatief onthaald en uitgejouwd bij het publiek in de zaal desondanks we tweede werden.
Ik ben voorbereid dat het dit jaar weer kan gebeuren, maar ik hoop dat mensen voornamelijk genieten van mijn optreden.
Uiteraard zijn er ook homo's in Rusland. De 'gay scene' bestaat er eveneens en ik kan je verzekeren dat OUTtv ontzettend welkom is om Rusland te komen bezoeken."

Op woensdag 11 en 18 mei om 21u45 brengt OUTtv uitgebreid verslag van het Eurovisiesongfestival in het programma 'Stockholm Calling'.
Hierin zal ook de overhandiging van de OUTmusic Award aan Sergey Lazarev te zien zijn.

Eurovisiesongfestival is ook live te zien op de verschillende nationale zenders in België en Nederland .
bron - auteur : OUTTV
Foto: EBU


Bron en contact: OUTtv-presentator Jens Geerts, Sergey Lazarev and CEO OUTtv Europe Marc Putman.

Bars en clubs in Utrecht
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018