Stichting Tilburgse Roze Maandag bestaat 25 jaar.



Tilburg. 25 jaar Jubileum Roze Maandag.

Stichting Roze Maandag bestaat dit jaar 25 jaar. Al 25 jaar viert Tilburg tijdens de Tilburgse Kermis een feest dat staat voor verbroedering, homo-acceptatie en gelijkheid. Maatschappelijk gezien belangrijke thema’s, omdat geweld en discriminatie tegen homo’s helaas nog altijd aan de orde van de dag zijn. Deze onderwerpen staan natuurlijk ook tijdens dit jubileumjaar centraal.

Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, sluit zich hierbij aan: “De essentie van Roze Maandag is na een kwart eeuw niet veranderd en dat is wel een groots jubileumfeest waard. Tolerantie is een groot goed, let’s shake hands. Het wordt een niet te missen show voor alle Tilburgers, voor alle medewerkers van bedrijven uit stad en regio.”

Om het roze gevoel dit jaar sterker dan ooit te maken organiseert Stichting Roze Maandag het Hand-in-hand gala. Een geweldige show ter ere van 25 jaar Roze Maandag. “Het mag gevierd worden dat er hier in Tilburg al 25 jaar lang een mooi feest plaatsvindt waar iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen kan veilig en zonder zorgen hand in hand lopen, zijn of haar vriend of vriendin knuffelen of een kus geven. En dat is wel een feestje waard!”, aldus Naud van de Wijngaart, voorzitter van Stichting Roze Maandag.

Het totaalplaatje is gegarandeerd muzikaal, uitnodigend, aansprekend, hoogwaardig en opzwepend.

10 dagen lang het grootste evenement van de Benelux. Grootser en gevarieerder dan ooit! Dit jaar ligt de nadruk op een zeer gevarieerd aanbod, flink wat nieuwe attracties. De hele Binnenstad van Tilburg vormt het kermisterrein; van het Besterdplein via NS-plein naar de Heuvel. Van het Piusplein via het Stadhuisplein tot Koningsplein.Hoogtepunt is Roze Maandag .


bron - auteur : GayQ
Foto: Rmorijn


Tilburgse kermis is dit jaar van Vrijdag 17 juli tot Zondag 26 juli . Roze maandag is op Maandag 20 juli 2015.
Volgende jaren is Tilburgse Kermis op 22 t/m 31 juli 2016 , 21 t/m 30 juli 2017 , 20 t/m 29 juli 2018 , 19 t/m 28 juli 2019 en 17 t/m 26 juli 2020 .

Photo © Rmorijn | Dreamstime.com - Portrait Of A Drag Queen Photo


       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018