Rotterdam Pride en de Cocktail AwardsRotterdam. De roze loper wordt letterlijk en figuurlijk uitgerold tijdens Rotterdam Pride. Vier dagen lang staat de stad in het teken van inclusiviteit en diversiteit met tal van activiteiten en feesten van 27 tot 30 september 2018.
Hoogtepunt is de uitreiking van de eerste Cocktail Awards op zaterdag 29 september in de Maassilo.

Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards

Met het lanceren van de awards willen de initiatiefnemers stilstaan bij bijzondere mensen die anderen inspireren om zichzelf te kunnen zijn. De 33 geselecteerde kandidaten zijn allemaal voorbeelden en inspiratoren voor de LHBTI-community.
In vier categorieën kan een stem worden uitgebracht op de kandidaten. Het publiek kan stemmen op de mooiste drag, meest invloedrijke infuencer, grootste hotspot en beste dj. De winnaars worden tijdens Cocktail Fest-het hoofdfeest van Rotterdam Pride-bekend gemaakt, waarbij bekende genodigden en uitreikers aanwezig zullen zijn als Gerard Joling, Gordon, Fred van Leer en Everon Jackson Hooi.

Anno 2018 is het namelijk nog steeds niet gebruikelijk dat iedereen zichzelf kan zijn en juist hierom is het nu nog steeds belangrijk dat er zoveel voorvechters zijn om het tij te keren! Voor The Cocktail Awards 2018 zijn onder anderen Karin Bloemen, Jan-Kees de Jager, Diva MayDay en Lady Galore. De awards zijn een samenwerking tussen Cocktail Fest, OUTtv en Attitude Magazine.

Opbloei LHBTI-cultuur Rotterdam
Het succes van Rotterdam gaat hand in hand met het opnieuw tot bloei komen van de befaamde LHBTI-cultuur in de Maasstad. De terugkeer van diverse welbekende LHBTI-events, de steeds drukker wordende straatfeesten tijdens Rotterdam Pride en alweer de derde editie van Cocktail Fest, laten zien dat de stad een aantrekkelijke LHBTI-destination is.

Cocktail Fest staat bekend om zijn naadloze samensmelting van verschillende doelgroepfeesten en partyscenes in de free-minded community. Het festival heeft voor ieder wat wils.
Met 5 areas in de Maassilo is er een verscheidenheid van feesten. Zo kunnen bezoekers terecht voor pop, RnB, techno, deep-house en circuit-house. Het motto van het festival is "Be yourself, Experience everyone", en met een alomvattende dresscode, is er niets te gek wat men kan bedenken om aan te trekken. Dit feest van diversiteit, met soms een rauw en spannend randje, trok in de twee voorgaande edities duizenden bezoekers uit heel Europa.
Ook nu loopt de kaartverkoop van het hoofdfeest tijdens de Rotterdam Pride weer hard. Meer informatie over The Cocktail Awards, het festival, de locatie en tickets is te vinden op www.cocktail-fest.com.

bron - auteur : Marc Bartels

Bars en clubs in Rotterdam
       

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018

Hiv-preventiepil PrEP nu ook in Nederland vergoed PrEP, de pil die hiv voorkomt, zal vergoed worden in Nederland. Minister Bruins van Volksgezondheid heeft besloten PrEP te verstrekken binnen het kader van een onderzoek voor homomannen.