Prominenten in jury canalparade Pride AmsterdamAmsterdam. Onder leiding van tv-presentator Cornald Maas is de jury voor de Botenparade van Pride Amsterdam nu compleet. Ook dit jaar bestaat de jury uit prominenten die deze taak op zich willen nemen. Naast Cornald Maas zijn het: Floortje Dessing, Tim Oliehoek, Hanna Bervoets en Siep de Haan. Jureren is geen eenvoudige taak. Het is immers de presentatie die de mensen aan de kant moet ‘raken’, maar het is de inhoud die bij het negen dagen durende festival centraal staat en elk jaar meer aandacht krijgt. Bovendien hebben veel deelnemers het thema: 'This is My Pride' aangegrepen om ‘zware onderwerpen’ bespreekbaar te maken.

De jury, die dit jaar voor het eerst op het VIP-tribune ter hoogte van de sluizen op de Amstel zit, beoordeelt op basis van drie hoofdcriteria. Juryvoorzitter Cornald Maas: "Wie verbeeldt het thema van dit jaar het beste? Welke boot heeft de beste uitvoering en welke deelnemers steken hun nek uit en schudden ons wakker met een maatschappelijk thema? Ofwel: thematische boten die 'erg hun nek uitsteken' hebben net zoveel kans als een mooi uitgevoerde boot." De jury van 2017: Floortje Dessing (Televisiepresentatrice/maker/producent) , Tim Oliehoek (film-regisseur en tv-drama-regisseur) , Hanna Bervoets (Schrijfster en columniste) , Siep de Haan (Pride Ambassadeur 2014, initiatiefnemer Pride) en Cornald Maas (Juryvoorzitter, tv-presentator)

De parade start in het Oosterdok en eindigt in het Westerdok. Ook start de parade een uur eerder namelijk om 12.30 uur. Hierdoor kunnen de feesten eerder op gang komen en hopen we extra inkomsten te genereren, waarmee we de steeds hoger oplopende kosten kunnen dekken.De straatfeesten beginnen nu ook al om 16:00 uur.

Nu is het hoogtepunt van Pride Amsterdam: de wereldberoemde Botenparade. Ook dit jaar zullen weer tachtig bijzondere boten met een inhoudelijke boodschap door de grachten varen.

Pride Amsterdam & Anthem De Haagse zangeres Shary-An Nivillac, zingt dit jaar de Pride Amsterdam Anthem. Het nummer, " I AM WHAT I AM ". Pride Amsterdam wordt van 29 juli tot en met 6 augustus 2017 gehouden. Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

bron - auteur : markverb
Foto: pride Amsterdam


I AM WHAT I AM song, is hier te vinden: http://bit.ly/2rAQ2Yy.

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018