Pride Amsterdam krijgt eigen TV en RadioAmsterdam. Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Onder de namen Pride TV en Pride FM krijgt Pride Amsterdam van 28 juli t/m 5 augustus een volledig eigen radio- en televisiekanaal van de Amsterdamse publieke omroep SALTO. Een week lang is via de ‘eigen tv en radio-zender’ alles te volgen over het festival. De gemaakte TV-uitzendingen en TV-reportages zullen ook via de social media kanalen van Pride Amsterdam, SALTO en van Marketing Amsterdam gedeeld worden. Met Pride TV en Pride FM wil de organisatie, naast de botenparade, alle facetten van het negen dagen durende festival laten zien.

"Pride Amsterdam staat voor de trots om jezelf te kunnen zijn en is daarmee op en top Amsterdams", stelt Joris van de Sande van SALTO. "Reden voor SALTO om tv-zender SALTO1 en radiozender StadsFM volledig om te dopen en 'ter beschikking' te stellen aan Pride Amsterdam. "Wij vinden het een erg mooi cadeau", aldus directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. "Het is een prachtige aanvulling op wat we al doen. We krijgen de ruimte om de inhoud van ons festival nog beter te laten zien. Veel mensen denken namelijk nog steeds dat Pride Amsterdam alleen om de botenparade draait, maar dat is niet zo."

Pride TV & Pride FM:
Tijdens Pride-week wordt de tv-zender SALTO1: Pride TV en brengt de zender verslag van de festiviteiten. Dagelijks komen de Pride-smaakmakers van het festival voorbij in Pride TV Live. SALTO-vloggers Joshua en Flip trekken de bruisend gekleurde stad in en gaan op zoek naar de verhalen achter en rondom Pride. Daarnaast zendt Pride TV LHBT+ documentaires uit.
Op zaterdag 4 augustus vaart Pride TV ook mee in de botenparade op de 'College voor de Rechten van de Mens-boot' en legt via een live registratie de botenparade van 'de verkeerde kant' vast. Ook het archief van SALTO wordt ingezet. Het station biedt sinds begin jaren '90 een platform voor programma ́s vanuit de LHBT+ communities.
Zo werd in 1991 op SALTO de legendarische Gay Dating Show uitgezonden, gepresenteerd door Geert Vissers alias Hellun Zelluf. De show vanuit Club Mazzo werd gezien als een driver achter de homo-emancipatie begin jaren '90. Pride TV zendt de beste Gay Dating Shows opnieuw uit, inclusief de nogal expliciete educatieve seksuele voorlichting uit die tijd.
Pride TV is te zien op Ziggo kanaal 37 en Online On Demand op salto.nl.

Pride FM is de ondersteunende radiozender tijdens de Pride-week. Vanuit alle hoeken uit de Amsterdamse samenleving wordt de LHBT+ belicht. Zo zijn er radio shows over de gaycultuur onder bijvoorbeeld dak- en thuislozen, de urban scene en senioren. Natuurlijk biedt Pride FM de beste hits van toen en nu met een flinke gay-knipoog. Pride FM is te ontvangen via 106.8 en 99.4 FM en SALTO.nl
bron - auteur : DannyDeVries
Foto: gaybars

Pride Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden.<br/> Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI&">e Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden.<br/> Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI&03039;s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI&">e Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden.<br/> Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI&03039;s. <br/>Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018