Pride Amsterdam 2018 Heroes editieAmsterdam. De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij. De aanwezigheid van verschillende bedrijven en politieke partijen in een parade, is een probleem in verschillende gayparades in Europa. Het lijkt eerder een reklame stoet dan een gay parade . Is het niet de tijd om de reklame stoet te scheiden van de 80 echte LGBT+ boten misschien.

De programmering van Pride Amsterdam wordt elk jaar voor allerlei doelgroepen uitgebreider. Zo zijn er talloze commissies voor Pride Amsterdam in het leven geroepen om alle doelgroepen goed te bedienen. Denk aan commissies speciaal voor jongeren met Youth Pride, voor ouderen met Senior Pride, maar ook: Sport Pride, Arts & Culture Pride, Women Pride, TransPride, Pride Walk, Corporate Pride en Pride of Colour.
Verder zijn er acht Pride-Ambassadeurs en ruim 200 activiteiten van allerlei Pride-partners. Spee: “Er is zo ontzettend veel te vertellen. Kijk alleen al naar de botenparade. Tachtig boten met een inhoudelijke boodschap. Bijzondere boten zijn bijvoorbeeld de boten van Amnesty International, Greenpeace, het College voor de rechten van de Mens, de Iraanse boot, De Twente-Pride boot, de New York-boot, Meer dan Gewenst / Rabobankboot, Pann-Boot, Dolly boot of de jongerenboot.
En dan heb ik het nog niet eens over de organisatie zelf of al die vrijwilligers en bedrijven die zich voor ons inzetten. Ook die verhalen willen we vertellen.

Pride Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden.
Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI's.
Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.In de Internationale lijst van meest opkomende Gay Prides staat Amsterdam in de top tien. De Gay Pride van Amsterdam heeft heeft wel nog groeimogelijkheden , maar de pride krijgt het steeds moeilijk door procedures via de rechtbanken , verkrijgen van vergunningen , geluidsoverlast , opgelegde beperkingen , verdwenen straatfeesten en veiligheidsproblemen .bron - auteur : Pride Amsterdam
Foto: gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Tweede Amsterdam Sportswear Weekend 2019 De tweede editie van Amsterdam Sportswear Weekend is begonnen. 4 dagen van een veel plezier, winkelen, feesten, een rommelmarkt, de verkiezing van de heer Sportswear Nederland in 2019, en nog veel meer.

Miss Leather Nederland 2019 De eerste Miss Leather Nederland werd gekozen in Nederland op 12 mei 2019. Suzanne van de Laar uit Almere kan deze titel het komende jaar 2019 gebruiken.

Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate pride In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent. Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei.

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.