Nederlandse rugby gaat homofobie bestrijdenAmsterdam. ARC Amsterdam Lowlanders, het enige gay rugbyteam in Nederland, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Rugby Nederland en International Gay Rugby (IGR) om acceptatie van LHBT-leden in de rugbygemeenschap te bevorderen en hun discriminatie te bestrijden.

Deze overeenkomst schept een kader voor samenwerking tussen de partijen om gelijkheid en inclusiviteit van LHBT’ers in rugby te bevorderen met leermiddelen, evenementen en andere regionale activiteiten. Deze zijn gericht zijn op het verbeteren van tolerantie en acceptatie in het Nederlandse rugby van LHBT-spelers, coaches, scheidsrechters en toeschouwers.

Andrew Purchas, voorzitter International Gay Rugby: "Wij feliciteren de Amsterdam Lowlanders en Rugby Nederland voor deze gezamenlijk formele inzet om homofobie in de sport aan te pakken en te zorgen dat Nederland iedereen rugby kan spelen, ongeacht seksuele geaardheid of identiteit.

Nederland heeft een zeer kleurrijke geschiedenis van integratie en diversiteit en deze samenwerking versterkt dit verder. Daarnaast positioneert deze overeenkomst de Lowlanders en Rugby Nederland als rolmodellen voor de sportgemeenschap. IGR is trots op al hun leden die werken met hun nationale rugby bonden om diversiteit, integratie en rugby te promoten. In veel gevallen is de sport achterblijver in het bevorderen van de diversiteit en het is geweldig dat rugby zo’n intrinsieke rol hierin speelt. "

Janhein Pieterse, voorzitter Nederlandse Rugby Bond: "Rugby Nederland ondertekende de overeenkomst met IGR en de ARC Amsterdam Lowlanders omdat wij ons imago als inclusieve rugby organisatie willen waarborgen.

Terwijl rugby blijft groeien als sport in Nederland gespeeld door diverse groepen, draagt deze overeenkomst eraan bij en benadrukt het de evolutie van rugby als de ultieme teamsport."

Dennis de Boer, voorzitter ARC Amsterdam Lowlanders: "Integriteit, passie, solidariteit, discipline en wederzijds respect hebben rugby de teamsport gemaakt die vooroploopt in diversiteit en inclusiviteit.

Hoewel we als een sport in Nederland op een lager niveau opereren, streven wij een veilige plek te bieden voor al onze clubleden. We ondertekenen deze MoU met gepaste trots met onze (inter)nationale partners en versterken daarmee ons wereldwijde doel en inzet met een lokale inspanningen. Dit is passend binnen onze geschiedenis van acceptatie en solidariteit binnen de LHBT-gemeenschap.
Bron / auteur : Gaybars.eu

       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTV’s Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.