Melanie C treedt op tijdens Pride AmsterdamAmsterdam. Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam.

Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus zal Melanie C optreden tijdens Pride Amsterdam op de Dam. Zij brak in 1996 door met één van de bekendste meidengroepen ooit, de Spice Girls. Melanie C heeft een succesvolle solo-carrière overgehouden na de breuk en scoorde wereldwijd hits met nummers als "I Turn To You’, ‘Never Be The Same Again" en "When You're Gone".

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Gay Games in Amsterdam werden gehouden. "Daarom des te leuker dat niemand minder dan Sporty Spice het Pride podium zal betreden", zegt directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. "We gaan een geweldig slot-concert op de Dam neerzetten. Met Melanie C erbij gaat dat zeker lukken. Dus zet het vast in de agenda!"

Ook dit jaar is de Dam het hoofdpodium tijdens Pride Amsterdam. Drie dagen lang wordt op deze plek Pride gevierd, van vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus 2018. Met op zondag het officiële eindfeest, waar altijd een bont gezelschap aan artiesten het podium betreedt. Dit jaar optredens van o.a. Carolina Dijkhuizen, Diva Mayday, Eleni Foureira, Jordan Roy, Mart Hoogkamer, Melanie C, Miss Bunty, The G-Team, Tommie Christiaan & Willeke Alberti. Pride Amsterdam Pride Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden. De festiviteiten starten met de zogenoemde Pride Walk en activiteiten in het Vondelpark tijdens Pride Park. In Zandvoort, beach for Amsterdam, wordt Pride at the Beach voor de tweede keer georganiseerd.

Op zaterdag 4 augustus vindt de wereldberoemde botenparade plaats. Pride Amsterdam heeft dit jaar acht ambassadeurs, meer dan 200 activiteiten, 80 boten met een inhoudelijk boodschap en 9 commissies zoals Youth Pride, Senior Pride, Sport Pride, Arts & Culture Pride, Women Pride, TransPride, Pride Walk, Corporate Pride en Pride of Colour.

Met het festival Pride Amsterdam wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI's in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

bron - auteur : GPA
Foto: Gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate pride In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent. Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei.

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.