Melanie C treedt op tijdens Pride AmsterdamAmsterdam. Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam.

Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus zal Melanie C optreden tijdens Pride Amsterdam op de Dam. Zij brak in 1996 door met één van de bekendste meidengroepen ooit, de Spice Girls. Melanie C heeft een succesvolle solo-carrière overgehouden na de breuk en scoorde wereldwijd hits met nummers als "I Turn To You’, ‘Never Be The Same Again" en "When You're Gone".

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat Gay Games in Amsterdam werden gehouden. "Daarom des te leuker dat niemand minder dan Sporty Spice het Pride podium zal betreden", zegt directeur Lucien Spee van de stichting Amsterdam Gay Pride. "We gaan een geweldig slot-concert op de Dam neerzetten. Met Melanie C erbij gaat dat zeker lukken. Dus zet het vast in de agenda!"

Ook dit jaar is de Dam het hoofdpodium tijdens Pride Amsterdam. Drie dagen lang wordt op deze plek Pride gevierd, van vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus 2018. Met op zondag het officiële eindfeest, waar altijd een bont gezelschap aan artiesten het podium betreedt. Dit jaar optredens van o.a. Carolina Dijkhuizen, Diva Mayday, Eleni Foureira, Jordan Roy, Mart Hoogkamer, Melanie C, Miss Bunty, The G-Team, Tommie Christiaan & Willeke Alberti. Pride Amsterdam Pride Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden. De festiviteiten starten met de zogenoemde Pride Walk en activiteiten in het Vondelpark tijdens Pride Park. In Zandvoort, beach for Amsterdam, wordt Pride at the Beach voor de tweede keer georganiseerd.

Op zaterdag 4 augustus vindt de wereldberoemde botenparade plaats. Pride Amsterdam heeft dit jaar acht ambassadeurs, meer dan 200 activiteiten, 80 boten met een inhoudelijk boodschap en 9 commissies zoals Youth Pride, Senior Pride, Sport Pride, Arts & Culture Pride, Women Pride, TransPride, Pride Walk, Corporate Pride en Pride of Colour.

Met het festival Pride Amsterdam wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI's in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

bron - auteur : GPA
Foto: Gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018