Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018Utrecht. Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht en deze kreeg meer dan 50000 bezoekers.De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap. De eerste boten waren zeer kleurrijk.Maar liefst 41 boten deden er mee vooraf gegaan met een vloot van vrije kanoroeiers. De burgermeester van Utrecht was aanwezig om de boten te bekijken vanuit de Oudegracht.

Het thema dit jaar luidde 'Trots op jou!'.

Vanaf 14.00 uur trokken 41 boten over de Oudegracht en dit waren meer boten dan vorig jaar.

Het publiek kwam massaal opdagen met een zeer kleurrijk aanbod van attributen , hoeden , vlaggen en roze kledij .

Buiten de botenparade waren er ook nog straatfeesten en nadien nog verschillende afterparties in verschillende plekjes in Utrecht.

Het internationaal mega evenement Amsterdam Pride heeft nu volwaardig een broertje bij gekregen in de feitelijke hoofdstad van Nederland 'Utrecht Pride'.

bron - auteur : Markverb
Foto: Gaybars


Bars en clubs in Utrecht
       

Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate pride In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent. Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei.

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.