Gaybars mogen toch later open tijdens GayprideAmsterdam. Gaybars mogen toch later open tijdens Gaypride Amsterdam. De ontheffingen op de openingstijden is dus toegestaan .

Gemeente Amsterdam had een brief verstuurd naar gaybars in Stad Centrum Amsterdam dat ze niet langer mochten openblijven tijdens de Gaypride Weekend.

Dat veroorzaakt veel onrust bij de gaybars , die daarvoor soms al toestemming hadden kregen om afterparties te mogen hebben. Die toelating werd dan vorig week direct terug ingetrokken.

Daar komt de gemeente nu woensdag op terug na overleg met de organisator van de Gaypride Amsterdam . De 'fout' gekomen na het besluit dat de geluidsoverlast tijdens Gay Pride niet zou mogen afwijken van andere dagen. Dat besluit kwam dan wegens klachten van bewoners in de Centrum wijk .

Die koppeling was overhaast en het afwijzen van ontheffingen op de openingstijden van horecazaken draagt niet bij aan het doel dat de gemeente en de politie voor ogen had: Het verminderen van drukte en overlast door spontane feesten op straat.

Maar het lawaaiprobleem blijft wel bestaan en zal gecontroleerd worden. De café-eigenaren zullen genoeg moeten doen om het lawaai en overlast rondom hun bars te voorkomen. Voor de omwonenden tijdens de gaypride werd eerder door de gemeente al besloten de publieke feesten te verplaatsen, en de richting van de Canal Parade aan te passen.

bron - auteur : Gaybars.eu

Foto's: facebook

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018