Gaybars mogen toch later open tijdens GayprideAmsterdam. Gaybars mogen toch later open tijdens Gaypride Amsterdam. De ontheffingen op de openingstijden is dus toegestaan.

Gemeente Amsterdam had een brief verstuurd naar gaybars in Stad Centrum Amsterdam dat ze niet langer mochten openblijven tijdens de Gaypride Weekend.

Dat veroorzaakt veel onrust bij de gaybars , die daarvoor soms al toestemming hadden kregen om afterparties te mogen hebben. Die toelating werd dan vorig week direct terug ingetrokken.

Daar komt de gemeente nu woensdag op terug na overleg met de organisator van de Gaypride Amsterdam. De 'fout' gekomen na het besluit dat de geluidsoverlast tijdens Gay Pride niet zou mogen afwijken van andere dagen. Dat besluit kwam dan wegens klachten van bewoners in de Centrum wijk.

Die koppeling was overhaast en het afwijzen van ontheffingen op de openingstijden van horecazaken draagt niet bij aan het doel dat de gemeente en de politie voor ogen had: Het verminderen van drukte en overlast door spontane feesten op straat.

Maar het lawaaiprobleem blijft wel bestaan en zal gecontroleerd worden. De café-eigenaren zullen genoeg moeten doen om het lawaai en overlast rondom hun bars te voorkomen. Voor de omwonenden tijdens de gaypride werd eerder door de gemeente al besloten de publieke feesten te verplaatsen, en de richting van de Canal Parade aan te passen.

Bron / auteur : Gaybars.eu

Foto's: facebook

Bars en clubs in Amsterdam
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTVís Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.