GayPride Amsterdam heeft voortaan Pride AmsterdamAmsterdam. Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

De zaterdag daarvoor is er de Pride Walk, een demonstratieve mars van het homomonument naar het Vondelpark. De verwachting is dat duizenden mensen meelopen die aandacht vragen voor LGBT+ mensen in landen waar homoseksualiteit nog wettelijk strafbaar is.

De Gay Pride is van oorsprong een feest voor de gay scene , georganiseerd door gaybars in de stad. Maar volgens Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, herkennen veel mensen zich niet in het woord 'gay'. Vandaar dat de stichting de naam heeft verandert. Volgens hem sluit de naam nu aan bij de prides in andere steden als Madrid, Londen en New York die ook al gewoon 'Prides' noemen.

'We willen dat iedereen zich herkent in het programma', zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam. 'Als je het over lhbti hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer subgroepen. Wij zeggen nu: er is maar één letter belangrijk en dat is de P van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent.'

bron - auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018