GayPride Amsterdam heeft voortaan Pride AmsterdamAmsterdam. Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

De zaterdag daarvoor is er de Pride Walk, een demonstratieve mars van het homomonument naar het Vondelpark. De verwachting is dat duizenden mensen meelopen die aandacht vragen voor LGBT+ mensen in landen waar homoseksualiteit nog wettelijk strafbaar is.

De Gay Pride is van oorsprong een feest voor de gay scene , georganiseerd door gaybars in de stad. Maar volgens Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam, herkennen veel mensen zich niet in het woord 'gay'. Vandaar dat de stichting de naam heeft verandert. Volgens hem sluit de naam nu aan bij de prides in andere steden als Madrid, Londen en New York die ook al gewoon 'Prides' noemen.

'We willen dat iedereen zich herkent in het programma', zegt een woordvoerder van Pride Amsterdam. 'Als je het over lhbti hebt, hebben mensen soms geen idee waar het voor staat. En binnen al die letters heb je ook weer subgroepen. Wij zeggen nu: er is maar één letter belangrijk en dat is de P van Pride. Want je mag trots zijn op wie je bent.'

bron - auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Amsterdam
       

Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate pride In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent. Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei.

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.