EuroPride is begonnenAmsterdam. EuroPride is begonnen met de Roze Zaterdag, de PrideWalk, een concert op de dam met eengroots vuurwerk. Amsterdam staat klaar voor de start EuroPride 2016.

Roze Zaterdag wordt dit jaar voor de 39e keer in Nederland georganiseerd. Dit jaar valt het roze evenement samen met Europride 2016 die in Amsterdam wordt gehouden. De festiviteiten worden op zaterdag 23 juli in het Vondelpark en Dam gehouden en georganiseerd door de stichting Amsterdam Gay Pride.

In het Vondelpark waren allerlei activiteiten te beleven voor jong en oud.Roze Zaterdag staat dit jaar ook in het teken van 15 jaar 'same sex marriage' (homo-huwelijk). Het is al weer 15 jaar geleden dat het huwelijk in Nederland werd opengesteld voor mensen met hetzelfde geslacht. Verder veel aandacht voor sport tijdens Roze Zaterdag.

Om 19.00 uur werd de zogenoemde Pride Walk gehouden. Dit jaar wordt de looptocht van het Vondelpark naar de Dam gehouden. Voor de vijfde keer op een rij wordt de Pride Walk gelopen. De Pride Walk is een politiek getint evenement en onderdeel van de Amsterdam Gay Pride waaraan iedereen kan deelnemen. De uitbundige stoet van LHBTI-diversiteit vertrekt vanaf het

De parade werd geopend met een banier gedragen door een aantal genodigden, waaronder loco-Burgemeester Simone Kukenheim, de Nederlandse Mensenrechten-ambassadeur Kees van Baar en de directeuren van de Amsterdam Gay Pride. Daarmee vraagt de Pride Walk aandacht voor de 79 landen waar homoseksualiteit nog steeds in het wetboek van strafrecht staat en waar bij in 12 landen zelfs de doodstraf wordt opgelegd.

Van deze 79 landen worden de vlaggen meegedragen in een indrukwekkende vlaggenparade gelijk achter het openingsbanier. Urugay, het land dat vorige week de sucesvolle LHBTI conferentie organiseerde, is met enkele ambassademedewerkers afgevaardigd in de Pride Walk.

Op de Dam werd de parade afgesloten met enkele speeches , een The Catwalk Of Pride en de overdracht van Roze Zaterdag aan de steden die het evenement volgend jaar zullen organiseren, Osch en Den Bosch, waarna een spetterend feest dat afsluit met een spectaculair vuurwerk.

bron - auteur : Gaybars.eu

Foto's: Ruben

Bars en clubs in Amsterdam
       

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018

Hiv-preventiepil PrEP nu ook in Nederland vergoed PrEP, de pil die hiv voorkomt, zal vergoed worden in Nederland. Minister Bruins van Volksgezondheid heeft besloten PrEP te verstrekken binnen het kader van een onderzoek voor homomannen.

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.