EuroPride Amsterdam canal parade 2016Amsterdam. Van 23 juli tot en met 7 augustus 2016 vindt de EuroPride plaats in Amsterdam, de 'Europese versie' van de Gay Pride. Er worden ongeveer 200 bijeenkomsten, debatten en congressen in de stad gehouden. Daarnaast zijn er feestelijke activiteiten met als doel diversiteit zichtbaar te maken, mensen trots te laten zijn en solidair te zijn met doelgroepen in landen waar dit nog niet kan. Het eerste weekeinde (23/24 juli) werd Roze Zaterdag gevierd en vonden er concerten plaats op de Dam. Het weekeinde daarna (30/31 juli) stond in het teken van het Milkshake-festival in Westerpark en op 6 augustus staat de jaarlijkse botenparade gepland.

De botenparade is een wereldberoemd onderdeel van de Gay Pride en ontbreekt ook tijdens de EuroPride niet. Een groot aantal LHBTI- organisaties laten 6 augustus op een feestelijke manier zien waar zij voor staan en waar ze voor vechten. De route wordt voor het eerst autovrij gemaakt en worden omliggende straten autovrij gemaakt.

Zoals bij alle grote evenementen in de stad is er ook bij de EuroPride aandacht voor de veiligheid. Ook in 2016 zijn er scenarioís uitgewerkt voor bereikbaarheid en crowd management. Zo zal er bij de EuroPride substantieel meer politie aanwezig zijn dan vorig jaar tijdens een gewone Gay Pride.

Er worden op diverse locaties activiteiten georganiseerd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de binnenstad. U wordt geadviseerd met het openbaar vervoer naar de stad te komen.

Pas op voor zakkenrollers ! U gaat naar de EuroPride en neemt u waarschijnlijk graag dezelfde spullen weer mee naar huis.
Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Amsterdam
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTVís Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.