Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag GoudaGouda:. Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk. In dit eeuwenoude decor, omringt door de wereldberoemde Goudse Glazen, vond rondom het thema "Gods liefde schept ruimte voor iedereen" een viering plaats waar inclusie en diversiteit voorop stonden.

Zangeres Elise Mannah vertolkte een bijzondere versie van de jaren 80 hit "True colors", waarin de verschillende achtergronden van de kerkgangers gerepresenteerd werden. De boodschap: kijk verder dan de buitenkant; zie wie iedereen echt is.

De aanwezigen hadden ook de mogelijkheid om een kaars in hun favoriete kleur te ontsteken. De kaarsentafel werd daardoor een grote verlichte regenboogvlag. De eerste kaars werd aangestoken door Inez Meter, de eerste stadsdichter en oudste ereburger van Gouda. Rik Zutphen, alias De Droominee vertolkte zijn epos "De kerk van Brokkenpiloten en regenbogen".

Voorgangers van de viering waren dominee Eric van Dorsten (PKN), Ds. Kim Magnée-de Berg (Federatie) en Pastoor Dick van Klaveren (RK). Afgevaardigden van verschillende geloven, waaronder Joods en Islamitisch, waren tevens aanwezig.

De viering werd georganiseerd door de Goudse Raad van Kerken en Stichting Roze Zaterdag 2018 Gouda en was onderdeel van Roze Zaterdag Gouda op 23 juni .

Het festival die volgde op de markt werd dan bezocht door duizenden bezoekers met optredens van bekende artiesten. Hoogtepunt was het dubbel optreden van Storm3 . DJ Jean zou het feest zaterdag afsluiten maar kan niet aanwezig zijn. Hij werd vervangen door DJ Erick E.

Belangrijk moment op deze Roze zaterdag was de ondertekening van een Manifest dat Gouda een tolerante stad en alles moet doen om een tolerante stad te blijven .

Wethouder Thierry van Vugt de intentieverklaring ondertekend waarmee zij haar inwoners laat weten zich sterk te maken voor de verbetering van de maatschappelijke positie van LHBTI’s. Een van de onderdelen uit de verklaring is de toetreding van de gemeente Gouda tot het landelijk netwerk van de Regenboogsteden in het najaar.

Iedereen heeft de vrijheid om zichzelf te zijn. Die vrijheid lijkt echter voor LHBTI's niet altijd vanzelfsprekend. Het college van Burgemeester en Wethouders vindt het belangrijk dat diversiteit in Gouda wordt omarmt, om zo op goede voet samen te leven. De gemeente Gouda heeft daarom in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties in de stad besproken wat nodig is om de zichtbaarheid, acceptatie en veiligheid van LHBTI’s te verbeteren en heeft hiervoor een LHBTI-visie opgesteld.

Een van onderdelen uit de verklaring is de toetreding van de gemeente Gouda tot het landelijk netwerk van de Regenboogsteden in het najaar. Een ander onderdeel is dat de gemeente zal samenwerken met organisaties in de stad, scholen, de politie, sportverenigingen en werkgevers om een LHBTI-vriendelijke omgeving te realiseren.

Het centrum van Gouda was tijdens rRoze Zaterdag volledig verschiert met roze ballonnen en regenboogvlaggen . Een stad die diversiteit liet tonen .

De werkzaamheden aan het treinspoor , waardoor het station Gouda gesloten was , zorgde wel voor transportproblemen .Hierdoor waren er iets minder berzoekers .

Tijdens de sleuteloverdracht werd de sleutel voor Roze Zaterdag gegeven aan Venlo Krefelt die in 2019 de Roze Zaterdag organiseerd.

bron - auteur : Gaybars.eu

  
Foto's: Lima & Gaybars


Foto : Lima Fotografie en Gaybars
Roze Zaterdag Gouda 2018

Bars en clubs in Gouda:
       

Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate pride In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent. Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei.

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.