Coming Out DayDen Haag. Op zaterdag 11 oktober vindt de jaarlijkse Coming Out Day plaats. Voor de organisatie van het Straight Friendly feest Popcake een mooi moment voor een groot heterovriendelijke feest in de Haagse Poptempel Paard van Troje.

Met optredens van o.a. Sharon Doorson, Ruud Feltkamp, Sjeazy Pearl, een surprise act en veel extra activiteiten, zoals een Kinki Kappers kapsalon, een Photobooth en een Free to be me-wall wil de organisatie met het feest Cotton Candy een laagdrempelig feest van hoog niveau neerzetten.

"Een feest waar iedereen zich zelf mag en kan zijn", aldus organisator Luuk Wessels. Tijdens de "Coming Out Day" draait het om het moment dat een homo, lesbienne of bi openlijk voor zijn of haar voorkeur uitkomt.

"En dat moment is in veel gevallen niet gemakkelijk en daar gaat voor de persoon zelf heel veel stress aan vooraf. Terwijl als je zou weten dat het voor andere niets uit maakt op wie je verliefd wordt, dit het leven een stuk gemakkelijker zou maken".

"Dit klinkt zo simpel maar in een tolerant land als Nederland wordt nog steeds heel erg tegen het moment opgekeken dat je de omgeving vertelt dat je op iemand van het zelfde geslacht valt.

Daarnaast zijn homo's in 78 landen strafbaar en in 5 landen moeten ze deze liefde met de doodstraf bekopen".

"Genoeg redenen om, op deze manier, extra aandacht te vragen voor de Coming Out Day."
bron - auteur : popcake

Foto's: license

Aangezien dit feest geen overheidssubsidie krijgt is Wessels blij met de steun van COC Haaglanden en HIVOS. Die vanuit hun doelstelling ook streven naar een samenleving waarin homoseksualiteit de gewoonste zaak van de wereld is.

Op zaterdag 11 oktober is het Paard van Troje tussen 23.00 – 04.00 bij uitstek de plaats waar jezelf mag zijn. Kaarten a € 10,00 (ex) via www.paard.nl of aan de dagkassa aan de Prinsegracht.

Bars en clubs in Den-Haag
       

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .