Canal Parade 2016 groot succesAmsterdam. De 21e editie van de Canal Parade heeft zaterdagmiddag enkele honderdduizenden toeschouwers naar Amsterdam gebracht. Volgens de gemeente Amsterdam was het dit jaar net zo druk als vorig jaar en toen was er sprake van een recordtoeloop op de botenparade.

De botenparade starte rond 13:00 uur en liep via een iets gewijzigde route via de Prinsengracht naar de IJ. Dit jaar werd er beter aandacht gegeven aan de inrichtingen van de boten en is het dit jaar meer een kleurrijke optocht van mooi ingerichte boten zoals we nog weten van de eerste canal parade in Amsterdam. De vorige jaren was het meer een reklame optocht dan een parade en dat is hier nu best verbeterd.

Spijtig is boot 31 , Querido, moeten stoppen onderweg wegens een motorpanne en heeft dit een grote vertraging gegeven in de stroom van boten.

Bijzonder dit jaar was de vluchtelingenboot en de Marokaanse boot met ondermeer ook aanwezig de Mr Gay Belgium 1ste Runner-up Abdellah Bijat (22). Ook waren er andere Misters aanwezig waaronder : Nordine Bassista (Mr Leather Belgium 2014 , George Mr Leather Belgium 2016 , Mr Leather NL 2015 , Mister Bear NL 2015 Maurice D Eagle en Mister Bear NL 2016 Henk Heijgenga en niet vergeten de nieuwe Mister Gay Europe 2016 Raf van Puymbroeck die de dag erbvoor de titel kreeg in Noorwegen. Eregast en ambassadeur Europride 2016 Conchita Wurst opende de Canal Parade.

Een exact cijfer van bezoekers kon volgens een woordvoerder van de gemeente echter niet geven worden. Vooral het autovrij maken van de Prinsengracht en het verleggen van de route maakte het voor het publiek mogelijk een beter zicht te krijgen op de armada van 81 deelnemende boten.

Bron / auteur : Mark Verbeeck

Bars en clubs in Amsterdam
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTVís Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.