Canal Parade 2016 groot succesAmsterdam. De 21e editie van de Canal Parade heeft zaterdagmiddag enkele honderdduizenden toeschouwers naar Amsterdam gebracht. Volgens de gemeente Amsterdam was het dit jaar net zo druk als vorig jaar en toen was er sprake van een recordtoeloop op de botenparade.

De botenparade starte rond 13:00 uur en liep via een iets gewijzigde route via de Prinsengracht naar de IJ. Dit jaar werd er beter aandacht gegeven aan de inrichtingen van de boten en is het dit jaar meer een kleurrijke optocht van mooi ingerichte boten zoals we nog weten van de eerste canal parade in Amsterdam. De vorige jaren was het meer een reklame optocht dan een parade en dat is hier nu best verbeterd.

Spijtig is boot 31 , Querido, moeten stoppen onderweg wegens een motorpanne en heeft dit een grote vertraging gegeven in de stroom van boten.

Bijzonder dit jaar was de vluchtelingenboot en de Marokaanse boot met ondermeer ook aanwezig de Mr Gay Belgium 1ste Runner-up Abdellah Bijat (22). Ook waren er andere Misters aanwezig waaronder : Nordine Bassista (Mr Leather Belgium 2014 , George Mr Leather Belgium 2016 , Mr Leather NL 2015 , Mister Bear NL 2015 Maurice D Eagle en Mister Bear NL 2016 Henk Heijgenga en niet vergeten de nieuwe Mister Gay Europe 2016 Raf van Puymbroeck die de dag erbvoor de titel kreeg in Noorwegen. Eregast en ambassadeur Europride 2016 Conchita Wurst opende de Canal Parade.

Een exact cijfer van bezoekers kon volgens een woordvoerder van de gemeente echter niet geven worden. Vooral het autovrij maken van de Prinsengracht en het verleggen van de route maakte het voor het publiek mogelijk een beter zicht te krijgen op de armada van 81 deelnemende boten.

bron - auteur : Mark Verbeeck

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018