Amsterdam Bear Weekend 2018Amsterdam. Beregezellig weekend voor de boeg.

Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig event te worden op diverse Amsterdamse locaties. Het spektakel is georganiseerd door en voor stevig behaarde homomannen en hun lovers, maar iedereen is welkom.

Het ABW wordt in 2018 voor de tweede keer weer gehouden. Expres niet tijdens de Amsterdam Pride, om niet te worden bedolven onder alle andere activiteiten.

Absoluut hoogtepunt wordt de verkiezing van Mister Bear Netherlands 2018 zaterdagavond 3 maart vanaf 19.30 uur. Aansluitend volgt dan om 22.00 uur het BearBall. De organisatoren van de party’s Bear-Necessity en FurBall bundelen tijdens dit feest hun krachten in het gunstig gelegen Panama. Dat wordt dus een mooie avond, of liever: nacht. De vorige versies van het BearBall waren stijf uitverkocht, net als alle eerdere edities van Bear-Necessity sinds die party in Panama wordt georganiseerd.

Een ander toppertje is de vertoning van de film Bear City 3, een romantische komedie over de bear-scene in de VS, op vrijdagavond 2 maart om 19.30 in Pathé de Munt. Daarnaast komt er een boottocht, een LGBT-tour vanaf het homomonument langs iconische plekken voor homo’s en nog veel meer.

Een handige vondst van de organisatie is de keuze van The Web als ABW-café: een algemene ontmoetingsplek waar iedereen vrijblijvend kan samenkomen. Handig, want iedereen kent het en de tram stopt zo ongeveer voor de deur.

Het belooft een beregezellig weekend te worden, een event voor en door de bear community: de gezelligste, tolerantste en meest gastvrije community die Amsterdam kent. Daarom ook, is iedereen welkom.

bron - auteur : Sjag Kozak

Foto's: gaybars & ABW


Mr. Bear 2017 video


       

Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate pride In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent. Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei.

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.