Alkmaar Pride 2018 thema is EmbraceAlkmaar. Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei ,de start van het roze festival seizoen! Een lang roze weekend in de leukste stad van Noord-Holland Noord. Stichting Alkmaar Pride organiseert in samenwerking met COC Noord-Holland Noord, Style party crew en Artikel 1 Bureau Discriminatiezaken NHN diverse maatschappelijke activiteiten en feesten.

Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

In 1941 schreef de Ierse schrijfster Kate O' Brien de klassieker "The land of Spice". In het derde hoofdstuk omschrijft zij de liefde tussen haar vader en een andere man met de woorden "the embrace of love". Alleen door die zin, door die vier woorden was het boek verboden. Het thema gaat over jezelf accepteren en omarmen wie je bent, maar ook door een ander geaccepteerd worden om wie je bent. Liefde tussen twee mensen gaat over meer dan hun seksualiteit en gender.

In veel gelovige kringen is het nog steeds niet geaccepteerd dat je uit de kast komt. Kinderen die worden verstoten door een complete gemeenschap worstelen met hun identiteit. LHBTIQ-jongeren plegen vijf keer vaker zelfmoord en worden vaker gepest.

In asielzoekerscentra moeten LHBTIQ-ers hun seksuele geaardheid verbergen. Wereldwijd is in 77 landen homoseksualiteit strafbaar. Soms zelfs met als straf de doodstraf…

Voor al die zaken vragen we middels een divers programma aandacht. En vieren we met de grachtenparade uitbundig en zichtbaar de diversiteit van onze stad. Maar ook feest en ontmoeting is natuurlijk onderdeel van het programma van 2018. Donderdagavond starten we met de officiële opening van het Alkmaar Pride weekend. We hijsen de regenboogvlag in de Waagtoren. In de dagen erna is er ook ruimte voor film, expo, gesprekken, sport en feesten.

Als publiekstrekker wordt op zaterdag 26 mei weer de grachtenparade door de stad georganiseerd. De start is om 14.00 uur bij de Accijnstoren aan de Bierkade. De grachtenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein.

Alkmaar Pride 24 t/m 27 mei 2018

bron - auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Alkmaar
       

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .