Alkmaar Pride 2018 thema is EmbraceAlkmaar. Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei ,de start van het roze festival seizoen! Een lang roze weekend in de leukste stad van Noord-Holland Noord. Stichting Alkmaar Pride organiseert in samenwerking met COC Noord-Holland Noord, Style party crew en Artikel 1 Bureau Discriminatiezaken NHN diverse maatschappelijke activiteiten en feesten.

Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

In 1941 schreef de Ierse schrijfster Kate O' Brien de klassieker "The land of Spice". In het derde hoofdstuk omschrijft zij de liefde tussen haar vader en een andere man met de woorden "the embrace of love". Alleen door die zin, door die vier woorden was het boek verboden. Het thema gaat over jezelf accepteren en omarmen wie je bent, maar ook door een ander geaccepteerd worden om wie je bent. Liefde tussen twee mensen gaat over meer dan hun seksualiteit en gender.

In veel gelovige kringen is het nog steeds niet geaccepteerd dat je uit de kast komt. Kinderen die worden verstoten door een complete gemeenschap worstelen met hun identiteit. LHBTIQ-jongeren plegen vijf keer vaker zelfmoord en worden vaker gepest.

In asielzoekerscentra moeten LHBTIQ-ers hun seksuele geaardheid verbergen. Wereldwijd is in 77 landen homoseksualiteit strafbaar. Soms zelfs met als straf de doodstraf…

Voor al die zaken vragen we middels een divers programma aandacht. En vieren we met de grachtenparade uitbundig en zichtbaar de diversiteit van onze stad. Maar ook feest en ontmoeting is natuurlijk onderdeel van het programma van 2018. Donderdagavond starten we met de officiële opening van het Alkmaar Pride weekend. We hijsen de regenboogvlag in de Waagtoren. In de dagen erna is er ook ruimte voor film, expo, gesprekken, sport en feesten.

Als publiekstrekker wordt op zaterdag 26 mei weer de grachtenparade door de stad georganiseerd. De start is om 14.00 uur bij de Accijnstoren aan de Bierkade. De grachtenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein.

Alkmaar Pride 24 t/m 27 mei 2018

Bron / auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Alkmaar
       

Ex on the Beach in Denhaag Vrijdag 25 mei zal de cast van het nieuwe seizoen van MTV’s Ex on the Beach: Double Dutch aanwezig zijn tijdens het heterovriendelijke feest Popcake, in The Penthouse in Den Haag.

Alkmaar Pride weekend Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. De start van het roze festival seizoen! Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.

OUTmusic Award voor Toy Het Israëlisch liedje 'TOY' gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen en verdient daarom de felbegeerde OUTmusic Award.

Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 Huwelijk 'Ja ik wil'.
Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019, Stereo Sunday en VenloPartners zoeken bijzonder stel voor huwelijk in roze opblaaskerk.


De Pop-up gaybar in Utrecht op koningsdag Heterovriendelijk feest Popcake wil een breder publiek aanspreken tijdens Koningsnacht, op donderdag 26 april.De Pop-up gaybar in Utrecht.

Homo's aangevallen vanuit afspraak uit Grindr Verschillende homo's in de val gelokt en aangevallen na afspraakje met datingapp Grindr op een afgelegen plek in Dordrecht.

Kenan Sakalli is Mister Bear Nederland 2018 En we hebben een nieuwe Mister Bear Nederland 2018 : Kenan Sakalli.