AMSTERDAM GAY PRIDE 2014 en Canal ParadeAmsterdam. De Amsterdam Gay Pride 2014 was met de bekende Canal Parade weer een groot succes.Honderduizende bezoekers waren aanwezig voor één van de topdagen van Amsterdam.

Het primaire doel van de Pride is de zichtbaarheid van de diversiteit. What you see can't be ignored. Om dit te bereiken werden vele activiteiten en evenementen in de openbare ruimte georganiseerd die door bezoekers zeer toegankelijk zijn.

THEMA AMSTERDAM GAY PRIDE 2014: LISTEN

In 2013 was het thema 'Reflect' en hebben zo teruggekeken naar onze geschiedenis waar wij staan als Amsterdam en Amsterdammers ten opzichte van de situatie van LHBT's elders in de wereld. Om elkaar te horen en te begrijpen wat we elkaar willen zeggen. Ook naar jezelf luisteren, op je eigen kompas varen, is in het thema besloten.

Eén van de top actracties van de Gay Pride is de bekende bootjes parade in de grachten. De Prinsengracht stond weer vol mensen die de parade bijwoonden. Zoals vele jaren zijn de regengoden weer aanwezig. Ditmaal tegen het einde van de parade waren het harde regenbuien. Dit maakt het feest niet minder. De Gay Pride Amsterdam is nu éénmaal de topattractie van Amsterdam die veel bezoekers trekt. Er zijn straatactiviteiten , podiums , party's en shows.

Maar hoe GAY is deze zaterdag wel? Het is een GAY pride maar voor vele bezoekers is dit gewoon een feestje. Homo's worden eigenlijk van hun eigen activiteiten weggedrukt door de massa feestvierders in de straten en pleinen. De homo's kunnen vaak terecht in de vele bars en indoor party's en de bekende homo bars en straten. In de Reguliersdwarstraat , de bekendse (ex-)homostraat van Amsterdam ,waren er grote wachtrijen om in de straat te kunnen.Er waren gewoon te veel mensen aanwezig in de straat. Op Zeedijk en Amsel was het gewoon drummen. Het Rembrandplein was eerder een Love feestje dan een Gay feestje. Homo's liepen gewoon weg van dit plein wegens te ongezellig tussen al de (niet-homo) feestvierders.

Maar de boodschap is gegeven aan het grote publiek. Hopelijk aanvaarden al de aanwezigen ook de boodschap.
bron - auteur : Gaybars.eu
       

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .