2e Roze AmsterdammertjeAmsterdam. Amsterdam Gay Pride partner van de Rainbow Awards Uitreiking 2e Roze Amsterdammertje tijdens eerste editie Rainbow Awards


De organisatie van de Rainbow Awards en de Amsterdam Gay Pride slaan de handen ineen. De Amsterdam Gay Pride wordt partner van het rode-lopergala dat aanstaande maandag voor de eerste keer wordt georganiseerd in Pathé Tuschinski te Amsterdam. De organisaties gaan elkaar de komende periode op allerlei manieren versterken. Zo verzorgt de organisatie van de Rainbow Awards op vrijdagavond 31 juli – tijdens de Amsterdam Gay Pride – een programma op het Rembrandtplein en wordt de jaarlijkse prijs van de Amsterdam Gay Pride – het Roze Amsterdammertje – uitgereikt tijdens de Rainbow Awards.

Wie dit jaar het tweede Roze Amsterdammertje krijgt wordt pas bekend gemaakt tijdens de Rainbow Awards. Daarnaast gaat de organisatie van de Rainbow Awards op de vrijdagavond van de Amsterdam Gay Pride de invulling verzorgen op het Rembrandtplein om mensen vast warm te maken voor de editie van volgend jaar.


Om aandacht te blijven vragen voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, wordt jaarlijks de Amsterdam Gay Pride gehouden. Het thema van 2015 is dit jaar ‘Share’. Onder het motto: ‘share love, love differences' roept de organisatie iedereen op om zijn of haar verhaal te vertellen en dit te delen. Het festival start op zaterdag 25 juli en duurt tot en met zondag 2 augustus 2015


Rainbow Awards Uitreiking 2015:
Award voor de Beste Zangeres ging naar de knappe Glennis Grace,
Award voor Beste Feest ging naar Pann!,
De award voor beste club ging naar Club NYX .
Amsterdam pride wint de award voor beste outdoor event!
En dan Jan-Willem de Bruin (COC) wint het 2e Roze Amsterdammertje . Prik bar is uitgekozen tot Beste Bar in Nederland (foto) .

bron - auteur : Gaybars.eu

 
Foto's: Rainbowawards

Bars en clubs in Amsterdam
       

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .