2de editie Pride Park in AmsterdamAmsterdam. Het in 2016 'Roze Zaterdag in het Vondelpark' was zon groot succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Op zaterdag 29 juli 2017 werd onder de titel 'Pride Park' een vervolg gegeven . Hier werd het Vondelpark wederom in het teken staan van liefde en gevuld worden met een regenboog aan LHBT activiteiten.

Met het Openlucht Theater is het hoofdpodium met : Ruth Jacott, Belle Perez, Shary-An Nivillac, Lois Lane, Sjors van der Panne, Janey Jacké, DJ Raphaella Brown ft Emy Perez, Diva May Day ft MC Miss Bunty, The G-Team ft MC DiVine, Agnes Geneva, RadioRave (Menno de Boer & Barry Paf). Host: NIKI TODAY Miss Travestie Holland 2016.

Er was weer een rainbowmarkt waar je van alles kunt kopen of je laten informeren over allerhande LHBT gerelateerde organisaties en verenigingen. Kom je sportief gekleed dan kon je meedoen aan een clinic zelfverdediging, rugby of speel je gezellig een potje volleybal.

Voor de vrouwen hadden ze zelfs een heel voetbaltoernooi op het programma staan en konden ze in het prieeltje met elkaar in debat gaan over vraagstukken als women empowerment. Verder ging er in het kader meer biculturele lesbische zichtbaarheid fotoframes in het park geplaatst worden met prachtige portretten.

Voor de jeugd was er een speelveld gereserveerd om elkaar te ontmoeten, te dansen in de silent-disco, samen lekkere non-alcoholische cocktails te maken of om op een bezem te vliegen en een potje zwerkbal te spelen.

De Pride Amsterdam is nu echt begonnen.

bron - auteur : markverb

Foto's: gaybars
website link Pride Amsterdam

       

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .