Tien jaar Alkmaar Pride Celebrate prideAlkmaar. In 2019 een jubileum jaar, tien jaar Alkmaar pride. En dat het nog steeds nodig is om actief uit te dragen dat je trots mag zijn op wie je bent, en lief mag hebben wie je lief wil hebben blijkt maar weer na de recente en terechte ophef over de Nashville verklaring.

Nog steeds is met betrekking tot de accepattie van LHBTQI-ers lokaal en wereldwijd nog veel om voor te vechten. Zo is het zelfmoord cijfer onder LHBTQI-jongeren bijvoorbeeld vijf maal hoger, en is het in 74 landen nog strafbaar om te houden van wie je wilt.

Om de diverse kleuren van onze Alkmaarse en regionale community zichtbaar te maken viert Alkmaar Pride ook in 2019 weer een afwisselend en maatschappelijk programma. Want hoe kleurvol en divers is onze samenleving, laten we die verschillen vieren. Celebrate pride!

Dit jaar staat het programma van donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei weer bol van de activiteiten.

Donderdagavond openen we de roze vierdaagse met de wethouder diversiteit en de voorzitter van het COC. In het stadhuis wordt deze avond de regenboogvlag uitgehangen. Er zijn diverse roze films, meezing middag in café Bruintje, weerbaarheidstraining van Tijgertje i.s.m. Roze in Blauw in buurthuis De Eenhoorn, karaoke in café t Hartje, bingo in café Sowieso, drag queen contest in Spotlight, roze tennis wedstrijd, een regenboog wandeling, roze shoppingnight door de hele stad en nog veel meer.

En de vele activiteiten zijn bijna allemaal gratis toegankelijk. Zaterdag 25 mei is het hoogtepunt van de Alkmaar Pride, de grachtenparade en aansluitend een groots feest op het Waagplein met o.a. Roy Donders en Samantha Steenwijk. Meevaren met een eigen bootje kan in Alkmaar al vanaf 50 euro.

Iedereen is welkom!

Donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei : Alkmaar Pride , Noord Holland .
bron - auteur : Gaybars.eu
Foto: alkmaar Pride

Bars en clubs in Alkmaar
       

In Memoriam Ray Jones Afgelopen woensdag 17 April kregen we het trieste bericht dat, na een kort ziekbed, in de vroege morgen Ray Jones in zijn huis in Portugal is overleden. Ray was vele jaren de uitbater van "The Web Bar".

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.