Vier pride parades in CSD BerlijnBerlin. Christopher Street Day (CSD) is de pride In Duitsland.

De Berlijnse CSD is de dag dat : waar de gemeenschap is zichtbaar in al zijn diversiteit , waarop hun vorderingen zichtbaar worden , waar de deelnemers in gemeenschap samenwerken, de gezamenlijke successen bekrachtigen, en een demostratie (parade) voor de motivatie voor gelijke rechten en acceptatie voor hun komende jaar .

Nu zijn er de afgelopen jaren meer dan één CSD verenigingen geweest in Berlijn met hun eigen demonstratie parade. Met het Stonewall -concept van de oudste CSD vereniging en de meningen hierover , zijn er nu vier CSD verenigingen en hun respectievelijke parades dit jaar . We besparen je de hele geschiedenis en tientallen berichten hierover .

Christopher Street Day is er voor de gay scène,  een demonstratie met oorsprong voor de eerste in Berlijn in 1979 . Solidariteit met queer mensen over de hele wereld moet altijd het onderwerp voor de Berlijnse CSD zijn.

Dit jaar wordt het anders . Alleen door het WK voetbal worden paraderoutes en feesten aangepast. De Straße des 17. Juni wordt richting de Brandenburger Tor geblokkeerd door de fans voor de World Cup .

De eerste traditionele optocht gaat nu door de Kurfürstendamm om 12:30 uur naar de Siegessäule . De route van de alternatieve parade alternatieve 'Aktionsbündnis' niet meer  zoals oorspronkelijk gepland en in de huidige Siegessäule zijn , maar worden aangekondigd op het Homomonument en langs de Tiergartenstrasse met uitgangspunt Axel-Springer-Straße om 12:00 uur. De gekende CSD route voor de Kreuzberg CSD parade gaat van start om 16:00 uur aan de Oranienplatz . Nu is na het grote succes van vorig jaar ook volgens de traditie de Dyke* March in Berlijn en bij de start aan Oranienplatz om 19:30 uur .

Je kunt niet zeggen dat er niets te doen is in Berlijn . Dan zijn er ook nog de feesten overal in de zalen en bars .

bron - auteur : Mark

Foto's: GayOut

Het Forum riept de CSD eV haar Stonewall -concept af deze op te schorten voor 2014 en de intensieve discussie na het seizoen met de homogemeenschap verder te zetten en zo om te beslissen of men het concept kan uitvoeren met de gehele CSD gemeenschap in 2015 zen niet met 4 CSD verenigingen.

Hier is een overzicht en routes: link-> CSD BERLIN

website link Berlin CSD

       

Hoe oud was jij toen je niet meer op stap ging? Van avondje met vrienden uitgaan of alleen wat cruisen tot een woeste avond in een nachtclub: uitgaan is iets dat we allemaal wel hebben gedaan.Maar tot hoe oud ga je uit ?

GROOTSTE WINTERFEESTFESTIVAL VAN DUITSLAND gay winterfeest van Duitsland in Keulen. van 30 november tot 2 december 2018: Cologne Hustlaball, GREENKOMM ,NAUGHTYCONTROL and HEAVENUE!

Towards ZERO Together protestmars Brussel - Amsterdam Towards ZERO Together prinses Mabel van Oranje loopt mee in Amsterdam Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam.

Boodschappen van liefde over de hele wereld op de London Pride 2018 Boodschappen van liefde over de hele wereld op Gay Pride London op zaterdag 7 juli met de Pride-parade en de Trafalgar Square Stage en vele evenementen in Soho en Vauxhall.

De Paris Gay Pride parade ontsiert zich tegen discriminatie in de sport. In 2018 zal de de Paris Pride optocht in teken staan van discriminatie in de sport. Bijna een half miljoen mensen liepen op de Gay Pride Parade in Parijs.

Vommuniqué-de-Inter-LGBT Discriminatie (op het tapijt), zowel in de sport als in ons leven! #LesDiscrisAuTapis
Communique-de-Inter-LGBT.


Duizenden homo's houden een protestmars in Central Park Duizenden homoseksuelen houden een protestmars in Central Park. Dit was 48 jaar geleden en de eerste Gay pride ter wereld in New York.