Roze kerstmarkt KeulenKöln. De roze kerstmarkt van Keulen : de Christmas Avenue , de ietwat andere kerstmarkt.

Hij is klein en fijn en zeker anders dan alle andere kerstmarkten.
De enige kerstmarkt voor gays, lesbiennes en friends, direct in het midden van de Keulse holebi-wijk Bermuda-Dreieck.

Sinds afgelopen jaar is er een attractie meer in Keulen: De roze kerstmarkt Christmas Avenue.
De Christmas Avenue blinkt uit door zijn unieke lichtdesigns, sfeervolle muziek, hoogwaardige producten en culinaire highlights, gepaard met een dagelijks wisselend toneelprogramma.
Naast de verplichte Glühwein en kerstgebak zijn er bonte stalletjes met fijne kunstvoortbrengsels en de ietwat andere kerstaccessoires.
De kerstmarkt is niet alleen maar een aantrekkelijk en gezellig trefpunt voor de holebi scène maar voor allen. Iedereen is welkom.

Meer dan 120.000 bezoekers mochte de Christmas Avenue in het jaar 2012 verwelkomen.
Buiten de holebi-scène van Keulen waren er ook heel wat heteroseksuele inwoners en toeristen onder de nieuwsgierigen.
Bij het rijke drankenaanbod hoorden onder meer ook kersttypische speciliateiten zoals bijvoorbeeld hete Aperol Spritz, lekkere eierpunch en zelfs warme cocktails.

Keulens eerste holebi-kerstmarkt zet teken tegen homofobie.

Op 25 november 2013 gaat burgemeester Elfi Scho-Antwerpes om 19 uur de Christmas Avenue plechtig openen.
Modereren zal Sophie Russel uit de Keulse Startreff, die door onverwisselbare mimiek en stemparodieën een comédienne van de topklasse is.
Muzikaal ondersteund wordt de opening van Wanda Kay, die het publiek van de Christmas Avenue net als afgelopen jaar met moderne, vrijpostige en dansbare songs zal meeslepen.

Maar behalve plezier en amusement zal Scho-Antwerpes, de vervangster van de hoofdburgemeester, bepleitster van de pariteit van de homohuwelijk en bestuurslid in de raad van de lokale aidshulp ook nadenkende tonen aanslaan.
De Christmas Avenue gaat het hoofdaccent op het onderwerp homofobie in Rusland leggen. Zo is er o.a. op dinsdag, 10 december, de „dag van de mensenrechten“ een dag tegen homo- en transfobie gepland, die tot solidariteit met de gay-community oproept.

Ook op de wereld aids dag op 1 december zal er weer de kans worden waargenomen om iets goeds te doen. Twee politici uit het parlement, Ingrid Hack en Dr. Regina Börschel, gaan dan weer glühwein verkopen voor het goede doel.
De opbrengst zal aan de aidshulp worden gegeven.
Op die bijzondere dag zal Ella Endlich op de bühne van de Christmas Avenue o.a met de song „Küss mich, halt mich.
Lieb mich volgens de melodie van het sprookje Drie noten voor Assepoester“ voor een bijzondere kerstsfeer zorgen.
Maar ook anders is het programma opnieuw zat met geweldige kunstenaars en performers.

De highlights van het programma
Beslist een highlight van het programma is bijvoorbeeld Kathy Kelly.
De voormalige frontvrouw van de Kelly Family, die zich in de loop van haar 30jarige carrière als zangeres intussen succesvol als solo artist heeft kunnen vestigen, zal op 3 december op de avenue-bühne performen.
Het optreden van Kasalla op 5 december zal bijzonder ons Keulse gasten blij maken. De band met de Keulse tongval, die alle liedjes in het Keuls presenteert, zal het publiek van de Christmas Avenue in stemming brengen.
Op 14 december zal één van de bekendste Elvis-imitators ter wereld, Mark Janicello, de Christmas Avenue bezoeken zijn A VERY ELVIS CHRISTMAS CONCERT is er maar één van heel wat bühnenhighlights van het programma van dit jaar.

bron - auteur : Gaybars.euOpeningstijden:
25 november - 23 december 2013
van 12 uur tot 22 uur .
De kerstmarkt ligt vlakbij de kerstmarkt Neumarkt. Parkeren makkelijk gemaakt. De barrièrevrije parkeergarage van de Sparkasse KölnBonn onder de „Christmas Avenue“ staat de bezoeksters en bezoekers 24 uur ter beschikking.
Vanaf 21 tot 6 uur is er de gunstige avondtarief van 1,50€/uur.
De dagtarief geldt vanaf 6 tot 21 uur en kost 1,80€/uur.

Bars en clubs in Köln
       

Hoe oud was jij toen je niet meer op stap ging? Van avondje met vrienden uitgaan of alleen wat cruisen tot een woeste avond in een nachtclub: uitgaan is iets dat we allemaal wel hebben gedaan.Maar tot hoe oud ga je uit ?

GROOTSTE WINTERFEESTFESTIVAL VAN DUITSLAND gay winterfeest van Duitsland in Keulen. van 30 november tot 2 december 2018: Cologne Hustlaball, GREENKOMM ,NAUGHTYCONTROL and HEAVENUE!

Towards ZERO Together protestmars Brussel - Amsterdam Towards ZERO Together – prinses Mabel van Oranje loopt mee in Amsterdam Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam.

Boodschappen van liefde over de hele wereld op de London Pride 2018 Boodschappen van liefde over de hele wereld op Gay Pride London op zaterdag 7 juli met de Pride-parade en de Trafalgar Square Stage en vele evenementen in Soho en Vauxhall.

De Paris Gay Pride parade ontsiert zich tegen discriminatie in de sport. In 2018 zal de de Paris Pride optocht in teken staan van discriminatie in de sport. Bijna een half miljoen mensen liepen op de Gay Pride Parade in Parijs.

Vommuniqué-de-Inter-LGBT Discriminatie (op het tapijt), zowel in de sport als in ons leven! #LesDiscrisAuTapis
Communique-de-Inter-LGBT.


Duizenden homo's houden een protestmars in Central Park Duizenden homoseksuelen houden een protestmars in Central Park. Dit was 48 jaar geleden en de eerste Gay pride ter wereld in New York.