Homohuwelijk in Duitsland goedgekeurdBerlin. Het Duitse parlement heeft vrijdag 30/06 het homohuwelijk goedgekeurd, met 393 stemmen voor (drie linkse partijen en aantal partijleden CDU) en 226 stemmen tegen. De Duitse Bondskanselier Merkel heeft tegen gestemd.

Bondskanselier Angela Merkel, die verklaarde dat het huwelijk voor haar "een huwelijk tussen een man en een vrouw is".

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zet nu een deur open voor de invoering van het "huwelijk voor iedereen" , ook het homohuwelijk, in de Duitse wetgeving op te nemen.

Tijdens een vrouwen-evenement in Berlijn , waar toevallig volgende maand de Gay Pride doorgaat , zei ze af te stappen van de uitgesproken "neen" van haar conservatieve CDU tegenover het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

De CDU en haar Beierse zusterpartij CSU hebben in het verleden v inspanningen geblokkeerd om het homohuwelijk in de Duitse wetgeving op te nemen. Merkel stelde maandag 26 Juni echter dat ze hoopt op een opening rond het huwelijk voor iedereen, die op een waardige manier gevoerd moet worden.

In 2013 had Merkel nog haar tegenstand uit tegen het homohuwelijk, omdat ze ongerust was over "het welzijn van kinderen" van homokoppels.

Eerder op de dag haalde SPD-kandidaat-bondskanselier Martin Schulz nog uit naar Merkel en waarschuwde hij voor de “arrogantie van de macht”. SPD en de CDU van Merkel lagen even nek-aan-nek in de peilingen, maar inmiddels is de kloof weer gegroeid tot 15 procentpunt in het voordeel van Merkel.

Binnenkort zijn het weer verkiezingen in Duitsland.In Juli zijner in Duitsland nog veel Gay Prides gepland die dit onderwerp zeker in aandacht gaan brengen.

bron - auteur : Gaybars.eu

Foto's: Dreamstime

Pride in Berlin gaat door zaterdag 22 juli . Een week ervoor zijner nog straatfeesten op 15 en 16 juli .

Bars en clubs in Berlin
       

Hoe oud was jij toen je niet meer op stap ging? Van avondje met vrienden uitgaan of alleen wat cruisen tot een woeste avond in een nachtclub: uitgaan is iets dat we allemaal wel hebben gedaan.Maar tot hoe oud ga je uit ?

GROOTSTE WINTERFEESTFESTIVAL VAN DUITSLAND gay winterfeest van Duitsland in Keulen. van 30 november tot 2 december 2018: Cologne Hustlaball, GREENKOMM ,NAUGHTYCONTROL and HEAVENUE!

Towards ZERO Together protestmars Brussel - Amsterdam Towards ZERO Together – prinses Mabel van Oranje loopt mee in Amsterdam Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam.

Boodschappen van liefde over de hele wereld op de London Pride 2018 Boodschappen van liefde over de hele wereld op Gay Pride London op zaterdag 7 juli met de Pride-parade en de Trafalgar Square Stage en vele evenementen in Soho en Vauxhall.

De Paris Gay Pride parade ontsiert zich tegen discriminatie in de sport. In 2018 zal de de Paris Pride optocht in teken staan van discriminatie in de sport. Bijna een half miljoen mensen liepen op de Gay Pride Parade in Parijs.

Vommuniqué-de-Inter-LGBT Discriminatie (op het tapijt), zowel in de sport als in ons leven! #LesDiscrisAuTapis
Communique-de-Inter-LGBT.


Duizenden homo's houden een protestmars in Central Park Duizenden homoseksuelen houden een protestmars in Central Park. Dit was 48 jaar geleden en de eerste Gay pride ter wereld in New York.