Homohuwelijk in Duitsland goedgekeurdBerlin. Het Duitse parlement heeft vrijdag 30/06 het homohuwelijk goedgekeurd, met 393 stemmen voor (drie linkse partijen en aantal partijleden CDU) en 226 stemmen tegen. De Duitse Bondskanselier Merkel heeft tegen gestemd.

Bondskanselier Angela Merkel, die verklaarde dat het huwelijk voor haar "een huwelijk tussen een man en een vrouw is".

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zet nu een deur open voor de invoering van het "huwelijk voor iedereen" , ook het homohuwelijk, in de Duitse wetgeving op te nemen.

Tijdens een vrouwen-evenement in Berlijn , waar toevallig volgende maand de Gay Pride doorgaat , zei ze af te stappen van de uitgesproken "neen" van haar conservatieve CDU tegenover het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht.

De CDU en haar Beierse zusterpartij CSU hebben in het verleden v inspanningen geblokkeerd om het homohuwelijk in de Duitse wetgeving op te nemen. Merkel stelde maandag 26 Juni echter dat ze hoopt op een opening rond het huwelijk voor iedereen, die op een waardige manier gevoerd moet worden.

In 2013 had Merkel nog haar tegenstand uit tegen het homohuwelijk, omdat ze ongerust was over "het welzijn van kinderen" van homokoppels.

Eerder op de dag haalde SPD-kandidaat-bondskanselier Martin Schulz nog uit naar Merkel en waarschuwde hij voor de “arrogantie van de macht”. SPD en de CDU van Merkel lagen even nek-aan-nek in de peilingen, maar inmiddels is de kloof weer gegroeid tot 15 procentpunt in het voordeel van Merkel.

Binnenkort zijn het weer verkiezingen in Duitsland.In Juli zijner in Duitsland nog veel Gay Prides gepland die dit onderwerp zeker in aandacht gaan brengen.

Bron / auteur : Gaybars.eu

Foto's: Dreamstime

Pride in Berlin gaat door zaterdag 22 juli . Een week ervoor zijner nog straatfeesten op 15 en 16 juli .

Bars en clubs in Berlin
       

Jens Walker is Mister Leather Berlin 2018 Jens Walker is op 1 april in Berlijn verkozen tot Mister Leather Berlin 2018.

De 10e GAY GAMES in Parijs De 10e GAY GAMES in Parijs met 36 sportevenementen, 14 culturele evenementen, 1 dorp, 2 ceremonies, 3 officiële feestjes en 300.000 toeschouwers van 4 tot 12 Augustus 2018.

Enrique Doleschy uit Mainz is Mister Gay Germany 2018 De Mister Gay Germany 2018 is Enrique Doleschy uit Mainz. Voordat enrique nu een spannend jaar is in 2018!

Grindr - Zo ingewikkeld voor de realiteit of toch niet zo? Het succes van Grindr (en andere dating apps) is te wijten aan de eenvoud, maar wat maakt Grindr zo aantrekkelijk? De virtuele wereld van het internet.

Pride Praag 2017 Prague Pride 7 augustus 2017Aug 13, 2017 Dagen vol cultuur, entertainment en tolerantie in de zomer Praag. De parade in de sta was groot succes.

Matt Rood is Mister Gay Europe 2017 Mister Gay Europa 2017 is Engeland's Matt Rood (37), een professionele hondwandelaar en hondentrainer.

In 72 landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar Nu nog zijn er veel landen in de wereld waar gays kunnen veroordeeld worden of zelfs de doodstraf krijgen . Let op waar je op vakantie gaat .