Essen en Hamburg hebben hun gayprideHamburg. Onder het thema "meerderheid van de diversiteit-je hebt een keuze", roep de 33ste. HAMBURG PRIDE 2013,
de juridische gelijkheid van de LGBTQI gemeenschap aan, een eis die ook in de volgende federale verkiezingen in september in Duitsland zullen meespelen.
In een zonnige parade die wel begonnen werd met een zwoele regenbui ging de parade vn wel 10000 mensen doorheen de havenstad.
Hamburg pride was een groot succes, niet alleen door het mooie weer, maar ook door de verwachte 200000 bezoekers langs het traject werd overtroffen .

Een groot 3 daags straatfestival in het centrum had ook veel bezoekers tussen de vele standen en podiums.
De hulpdiensten hebben het wel druk gehad met bezoekers die problemen hadden met de warme temperaturen en de felle zon.

In Essen (Duitsland) werd de 10de Essen Ruhr pride gehouden met een gevuld programma.
De Kumpelparade liep doorheen de stad en had ook en zeer politiek karakter.
Op het Kennedyplein stond dan een festival met toespraken en muziek.

Zowel in Essen als in Hamburg kwam de Russische anti-homo wet in de aandacht.
Het is blijkbaar een punt dat politiek zeer gevoelig ligt in het westen omdat vele westerse landen economische banden hebben met Rusland.

Duitsland is tot nu toe het enige buurland die nog geen echt homohuwelijk heeft.
Of daar in september verandering in zal komen na de verkiezingen is niet duidelijk,
maar een paar partijen hebben dit punt in hun agenda.
Maar spijtig wordt de aandacht van homo rechten overschaduwd met de recente onthullingen van afluistermethodes door de NSA .
bron - auteur : Gaybars.eu

Foto's: CSD


Hamburg Pride

Bars en clubs in Hamburg
       

Towards ZERO Together protestmars Brussel - Amsterdam Towards ZERO Together prinses Mabel van Oranje loopt mee in Amsterdam Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam.

Boodschappen van liefde over de hele wereld op de London Pride 2018 Boodschappen van liefde over de hele wereld op Gay Pride London op zaterdag 7 juli met de Pride-parade en de Trafalgar Square Stage en vele evenementen in Soho en Vauxhall.

De Paris Gay Pride parade ontsiert zich tegen discriminatie in de sport. In 2018 zal de de Paris Pride optocht in teken staan van discriminatie in de sport. Bijna een half miljoen mensen liepen op de Gay Pride Parade in Parijs.

Vommuniqué-de-Inter-LGBT Discriminatie (op het tapijt), zowel in de sport als in ons leven! #LesDiscrisAuTapis
Communique-de-Inter-LGBT.


Love ,Simon is een leuke coming-out film 'Love, Simon' is een Amerikaanse vrolijke romantische filmkomedie uit 2018 over de coming-out van een tiener .

Jens Walker is Mister Leather Berlin 2018 Jens Walker is op 1 april in Berlijn verkozen tot Mister Leather Berlin 2018.

De 10e GAY GAMES in Parijs De 10e GAY GAMES in Parijs met 36 sportevenementen, 14 culturele evenementen, 1 dorp, 2 ceremonies, 3 officiële feestjes en 300.000 toeschouwers van 4 tot 12 Augustus 2018.