38ste CSD Berlijn gaat verkiezingsjaar in voor meer rechtenBerlin. Meer dan 750.000 bezoekers op de zonnigste Berlin Pride in jaren.

Met een radicale motto "Bedankt voor niets" van de 38ste CSD Berlijn gaat in dit verkiezingsjaar op gang. Ondanks veel successen zijn we nog ver verwijderd van een echte gelijkheid. Voor het openen, adoptie voor allen, het herstel van onder § 175 veroordeelden, veiligheid voor queer Ontsnapte? Geen. Dit jaar sluiten we met dankbaarheid voor de kruimels.

De CSD begint om 12:00 op Ku'dam (hoogte van Joachimsthalerstrasse) met de opening door de burgemeester van Berlijn, Michael Müller. Hij wordt bijgestaan door een aantal ambassadeurs * binnen en de huidige Miss * ter CSD Stella Destroy. Na de openingsceremonie, de demo parade start rond 12:30 in beweging en trekt uit de Kurfürstendamm via Wittenbergplatz, Nollendorfplatz, Lützowplatz en Siegessäule en de Brandenburger Tor.

CSD parade ging ditmaal plaats in juli wegens het Europees voetbal in juni. De route was weer de oude bekende route van K'dam naar Branderburger Tot waar een podium stond en een Gay Village . Dit maal had CSD Berlin gelukt om nu de zonnigste CSD Berlin in laatste jaren te hebben.

Maar liefst 40 wagens en vele groepen deden mee met de parade .Er waren kleine personen die haatboodschapen riepen naar de parade en toesprekers , maar deze werden direct verwittigd om de orde niet te verstoren . Dit laat zien dat de Gay Pride nog steeds nodig is . Ook werd er het grote doek gedragen met de 70 landen waar homo's vervolgd worden voor hun geaardheid. Ook groepen van andere gay prides in de wereld waren aanwezig .

Voor meer informatie over de deelnemers aan de parade op de link hieronder of zie video .

Werd de CSD pride Berlin onderbroken wegens de schietpartij avond ervoor in München ?
Er werd druk gepraat over de Gay parade in Berlijn met betrekking tot de veiligheid naar aanleiding van de schietpartij in München dag ervoor. Men heeft besloten om de parade toch te laten doorgaan , met extra politiebewakking . Alles verliep veilig.
bron - auteur : Mark Verbeeck

       

Towards ZERO Together protestmars Brussel - Amsterdam Towards ZERO Together prinses Mabel van Oranje loopt mee in Amsterdam Hiv-activisten lopen van Brussel via Rotterdam naar Amsterdam.

Boodschappen van liefde over de hele wereld op de London Pride 2018 Boodschappen van liefde over de hele wereld op Gay Pride London op zaterdag 7 juli met de Pride-parade en de Trafalgar Square Stage en vele evenementen in Soho en Vauxhall.

De Paris Gay Pride parade ontsiert zich tegen discriminatie in de sport. In 2018 zal de de Paris Pride optocht in teken staan van discriminatie in de sport. Bijna een half miljoen mensen liepen op de Gay Pride Parade in Parijs.

Vommuniqué-de-Inter-LGBT Discriminatie (op het tapijt), zowel in de sport als in ons leven! #LesDiscrisAuTapis
Communique-de-Inter-LGBT.


Love ,Simon is een leuke coming-out film 'Love, Simon' is een Amerikaanse vrolijke romantische filmkomedie uit 2018 over de coming-out van een tiener .

Jens Walker is Mister Leather Berlin 2018 Jens Walker is op 1 april in Berlijn verkozen tot Mister Leather Berlin 2018.

De 10e GAY GAMES in Parijs De 10e GAY GAMES in Parijs met 36 sportevenementen, 14 culturele evenementen, 1 dorp, 2 ceremonies, 3 officiële feestjes en 300.000 toeschouwers van 4 tot 12 Augustus 2018.