Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig?Antwerpen. Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig?

We gaan vanaf deze maanden vele parades en prides zien , naar aanleiding van de herdenking van de eerste protest van homo's , die volgde na de inval van de politie in een gaybar Stonewall in New York in 1969.
Nu , 50 jaar later wordt vaak de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben en dat er nog kleurrijke gayprotesten nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

Jaarlijks vertegenwoordigd Mr Gay Belgium ons land tijdens de LGBT internationale ambassadeurs verkiezing Mr Gay World, die dit jaar tussen 28 april en 4 mei 2019 doorging in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.Mister Gay Belgium winnaar Bart Hesters (33) kon niet naar Mr Gay World 2019 in Kaapstad wegens hartproblemen. De MGB organisatie vaardigde herdoor de 1st runner-up Nick Van Vooren (22) uit Eelko af naar Kaapstad, die het voorbereidende werk van Bart heeft verdergezet en dit ook uitbreidt deed met zijn campagne rond adoptie en draagmoederschap voor LGBT koppels. Dit is nog één van de problemen die homo's en gelijkgezinden ondervinden in hun dagelijke leven.

Nick Van Vooren werd knap vijfde op Mister Gay World verkiezingen .
De titel van Mister Gay World ging dit jaar naar de Filippijnen. Twee is voor Spanje en drie voor Hongarije. Op vier eindigde Thailand en België sluit de top vijf.

Binnenkort zijn er dus weer Mister Gay verkiezingen begin juni en zal er weer uitgekeken worden naar een nieuwe ambassadeur die de homogemeenschap zal dragen gedurende een volle jaar.

En dat is echt nodig gezien er nog steeds veel discriminaties zijn , voornamelijk op de werkvloer , verloven ,adoptie , verhuur , vakanties , verkoop en rechten algemeen.

Nu heeft dank zij de vwereldwijd protesten , de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, besloten dat er toch geen doodstraf komt voor homoseksuelen. Het zou allemaal maar een misverstand zijn. Maar dit één van de belangrijke punten waar homo's nog vaak met de maken hebben .
We spreken hier niet over misverstanden , maar over mensen die elkaar liefhebben .

Ook bij de jongeren komt dit onderwerp vaker aan het bod in jeugdseries op TV zoals een homokoppel in de vlaamse reeks Ghost Rockers en een nieuw homokoppel in de Nederlandse serie Spangas die zich deze week geout hebben als homo bij hun ouders .

We zijn er zeker nog niet en strijd gaat verder . In de komende weken gaan we de Stonewall relen vaak herdenken , maar er moet nu nog meer gebeuren . Een homo ambassadeur , zoals Mister Gay Belgium is nog steeds nodig als spreekbuis voor de homobeweging en voor iedereen gelijken .

bron - auteur : Gaybars.eu
Foto: MGB

Verkiezing Mister Gay Belgium op 1 juni Mister Gay Belgium 2019 in Antwerpen . stemming , Mister gAy Belgium .

Bars en clubs in Antwerpen
       

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.