World Aids DayBrussel. Op deze symbolische Wereldaidsdag stelt RainbowHouse Brussel vast dat, ondanks een daling in het totaal aantal nieuwe diagnoses, er bij gays in België nog steeds te veel nieuwe infecties HIV/AIDS (46 %) gedetecteerd worden.
Elke dag ontdekken tussen 1 en 2 homo's dat ze seropositief zijn.

Eveneens was er in het jaar 2015 de eerste campagne in België voor gecombineerde preventie. Deze preventie bestaat uit modules die passen bij de noden van elke persoon.
Ze richt zich op condooms en glijmiddelen als belangrijke instrumenten, op een divers aanbod van screening om sterk seksueel actieve homo's om de 3 maanden te testen, en op antiretrovirale behandelingen, zowel voor seropositieve mensen als voor de seronegatieven die desondanks risico lopen.

Behandelingen zijn preventie-instrumenten die toegankelijk moeten worden gemaakt in België.

Een persoon wiens HIV-behandeling effectief is geeft de HIV niet meer door aan de partner.
Op die manier is het, naast goed voor de gezondheid, een middel om verspreiding in de gemeenschap te beperken. WHO raadt sinds dit jaar de onmiddellijke behandeling aan van nieuw gediagnosticeerde personen als zij het willen,

Daarnaast is de PrEP-preventiebehandeling (Pre-Exposure Profylaxis) ook een manier om te voorkomen dat men als seronegatief persoon besmet wordt.
Twee Europese studies toonden aan dat deze strategie even effectief is als condoomgebruik, mits PrEP correct wordt gebruikt, en medisch kan worden opgevolgd.

Het aanbod van testen moeten gediversifieerd en gerichter worden 2015 is een revolutionair jaar op het gebied van HIV / AIDS, en toch lijkt België de weg die vele buren inslaan nog niet te volgen. PrEP is nog niet echt ingeburgerd (in de afwezigheid van een werkelijk nationaal testbeleid), het aanbod van screening blijft onvoldoende en te weinig divers om impact te hebben op de homo-, bi-, en transgemeenschap.
Het aantal late screenings blijft, met 38% laat gedetecteerde nieuwe infecties , veel te hoog.
bron - auteur : Rainbowhouse
Foto: Syda Productio

Bars en clubs in Brussel
       

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.