World Aids DayBrussel. Op deze symbolische Wereldaidsdag stelt RainbowHouse Brussel vast dat, ondanks een daling in het totaal aantal nieuwe diagnoses, er bij gays in België nog steeds te veel nieuwe infecties HIV/AIDS (46 %) gedetecteerd worden.
Elke dag ontdekken tussen 1 en 2 homo's dat ze seropositief zijn.

Eveneens was er in het jaar 2015 de eerste campagne in België voor gecombineerde preventie. Deze preventie bestaat uit modules die passen bij de noden van elke persoon.
Ze richt zich op condooms en glijmiddelen als belangrijke instrumenten, op een divers aanbod van screening om sterk seksueel actieve homo's om de 3 maanden te testen, en op antiretrovirale behandelingen, zowel voor seropositieve mensen als voor de seronegatieven die desondanks risico lopen.

Behandelingen zijn preventie-instrumenten die toegankelijk moeten worden gemaakt in België.

Een persoon wiens HIV-behandeling effectief is geeft de HIV niet meer door aan de partner.
Op die manier is het, naast goed voor de gezondheid, een middel om verspreiding in de gemeenschap te beperken. WHO raadt sinds dit jaar de onmiddellijke behandeling aan van nieuw gediagnosticeerde personen als zij het willen,

Daarnaast is de PrEP-preventiebehandeling (Pre-Exposure Profylaxis) ook een manier om te voorkomen dat men als seronegatief persoon besmet wordt.
Twee Europese studies toonden aan dat deze strategie even effectief is als condoomgebruik, mits PrEP correct wordt gebruikt, en medisch kan worden opgevolgd.

Het aanbod van testen moeten gediversifieerd en gerichter worden 2015 is een revolutionair jaar op het gebied van HIV / AIDS, en toch lijkt België de weg die vele buren inslaan nog niet te volgen. PrEP is nog niet echt ingeburgerd (in de afwezigheid van een werkelijk nationaal testbeleid), het aanbod van screening blijft onvoldoende en te weinig divers om impact te hebben op de homo-, bi-, en transgemeenschap.
Het aantal late screenings blijft, met 38% laat gedetecteerde nieuwe infecties , veel te hoog.
bron - auteur : Rainbowhouse
Foto: Syda Productio

Bars en clubs in Brussel
       

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.