World Aids Day actie om het taboe rond HIV te doorbreken.Antwerpen. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. Dat aantal ligt 9,8 procent lager in vergelijking met 2015, en zelfs een kwart lager in vergelijking met 2012.

Met deze bemoedigende cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid in het achterhoofd, wil ook Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck (19) blijven inzetten op het promoten van condoomgebruik en wil hij de boodschap “Laat je regelmatig testen” nog meer in de kijker plaatsen, want vorig jaar waren er nog meer dan 900 nieuwe besmettingen.

"Er worden door onder andere het Vlaams expertisecentrum Sensoa al heel wat initatieven en acties ondernomen om mensen bewust en uitgebreid te informeren over hun seksuele gezondheid", zegt Deblieck.

MGB2017 Jaimie Deblieck wil naar aanleiding van World Aids Day op 1 december zijn steentje bijdragen door zélf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te gaan delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met hiv / aids. Hij hoopt het regelmatig testen in België hiermee aan te moedigen en het taboe rond HIV te doorbreken.

Ook zijn er veel homo mannen die HIV Remmers gebruiken en ondecteerbaar zijn geworden en andere homo mannen niet kunnen besmetten.

800 Mensen in België gebruiken Preventief HIVremmers.

800 Mensen in België gebruiken Preventief HIVremmers. Hierin zitten niet de vele buitenlanders bij die in buitenland Preventief HIVremmers halen maar in België zijn . Sinds juni wordt deze AIDS remmer terugbetaald voor wie een hoog risico hebben voor bestemming . Dit zijn actieve homo mannen en mensen afkomstig uit Afrikaanse landen.

Door de relatief nieuwe toepassing van hiv-remmers is het zogenaamde PrEP, ofwel pre exposure prophylaxis. Dit houdt in dat hiv-negatieven die een verhoogd risico op besmetting lopen preventief hiv-medicatie nemen om de kans op besmetting te verkleinen.Even vermelden dat het slikken van HIV remmers eventueele bijwerkingen kunnen hebben zoals huiduitslag , vermoeiheid , spier en rugklachten .
bron - auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Antwerpen
       

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.