World AIDS DayAntwerpen. Het aantal nieuwe HIV-diagnoses bij gays (homo en bi-mannen) in Vlaanderen blijft dalen met 3%. Op Belgisch niveau is er een stijging van 5 % waargenomen.

Met deze cijfers van het Wetenschapelijk Instituut Volksgezondheid , wil ook Mister Gay Belgium en docent aan de Thomas More Hogeschool , Raf Van Puybroeck (22) zich blijven inzetten op het promoten van condoomgebruik en de boodschap 'Laat je regelmatig testen ' nog meer uit de taboesfeer te halen.

Er worden ondermeer door het Vlaams expertisecentrum Sensoa al heel wat initatieven en acties ondernomen om mensen bewust te maken en uitgebreid te informeren over de gezondeheid.

Raf had naar aanleiding van de World Aids Day op 1 december zijn steentje bijgedragen door zelf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met HIV en Aids. Hij wil daarnaast een oproep doen om zorg te dragen voor je lichaam en hoopt dat iedereen zich regelmatig laat testen.

In andere locaties in het centraal station en andere stations werden gelijke acties ondernomen door het Roze huis en andere homo organisaties met het uitdelen van litjes aan de reizigers.

1 december Wereld Aids Day.

Bron / auteur : Gaybars.eu


Bars en clubs in Antwerpen
       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.