Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.Antwerpen. Gays zullen van 7 tot en met 11 augustus de stad weer opvroelijken met een kleurrijke parade .De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

Zoals vele Gayprides in de wereld gaat deze de pride , de 'moederpride' herdenken waar alles mee begon . De 'moederpride' was een optocht in New-York van gays na aanleiding van een politie-razzia in de New-Yorkse homobar Stonewall Inn in 1969 . Sinds dat moment wordt deze optocht herdenkt in gayprides over heel de wereld.

De eerste Gayoptocht vond plaatst in de jaren '70 , bij een Roze Zaterdag in Antwerpen. Daarna waren er nog kleine axtiviteiten in Brussel en viel het in België een beetje stil voor 7 jaar waarna ier dan iedere jaar een Belgian Gay Pride was in Brussel .

Twaalf jaar geleden was er Navigaytion in Antwerpen waarbij besloten werd om daar ook de eerste Antwerp Pride bij aan toe te voegen .

Dit jaar zijn er verschillende wijzigingen in het Antwerp Pride programma . Door de drukte is het festival verplaatst van het Steen naar de Gedemde Zuiderdokken in Antwerpen Zuid waar een groot plein ter beschikking staat . Ok de route van de gaypride zal worden aangepast van Noord naar Zuid met vertrek van het Sint-Jan-Plein . Hierbij zal de Pride verschillende bekende Gay Locaties aandoen in de buurt .

Het programma en exactie route zal nog besproken worden met het stadbestuur die gezien de werken een geschikte route aan het zoeken is .

Antwerp Pride zal lopen van 7 tot en met 11 augustus 2019 .
bron - auteur : Gaybars.eu
Foto: gaybars

Bars en clubs in Antwerpen
       

Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2019.


Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Vaak wordt de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben of dat er nog kleurrijke gayprotesten nog nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.