Red and Blue 20ste verjaardagAntwerpen. RedandBlue is een instituut binnen de homewereld in Antwerpen. Vele homo's in en uit de stad hebben deze homodiscotheek bezocht.

Homo icoon Ludo Smits had zijn schroeven al gezet in een gaycafé Hessenhuis en wou nog iets verder gaan . Hij zag een locatie staan van een oude scheepsmotoren werf en discotheek als ideaal uitvalbasis voor een nieuw concept. Dit was geen eenvoudige opdracht omdat het niet zo evidentie was om een homoclub te openen. Precies 20 jaar geleden zwaaide discotheek RedandBlue zijn deuren open. In geen tijd werd de club bezocht door bezoekers uit heel Europa .Op 8 novemver 1997 ging de discotheek open. In begin was de kleding een belangrijk element om binnen te raken.

Extravagantie , gescheurde jeans , leather ,tops ,.. gezien worden en dansen , daar draaide het om in de eerste jaren van deze homodiscotheek.

Jaren erna zijn ze iets zachter geworden en zit je ook meer met een meer gemengd mannelijk homopubliek dat wil feesten , drinken en dansen.

De extravagante feestjes iedere weekend op de agenda plaatsen is duur. Extravangantie kost veel geld en investeren in uitsluitend gayconcepten zijn nu verlieslatend geworden omdat klanten nu eens minder uitgeven maar ook vaak hun contacten opzoeken via het internet. Verschillende gayclubs in binnen en buitenland hebben hun gay concepten opgeborgen of hebben deze eerder mainstream gemaakt. RedandBlue is nu de enige club nog die bij zijn oude concept blijft in de wijde omgeving.

Verschillende DJ's (resident en gast) kwamen reeds op de draaitafels staan en menige muziek uit de discotheek was zelfs te verkrijgen op cd.

Voor zijn 20ste verjaardag is er nog een spetterende avond die een weerspiegeling zal zijn van de voorbije 20 jaar .Dit wordt het feest van het jaar.

Manager Ben Sellam naam vorig jaar het roer over van Ludo Smits en heeft veel nieuwe ideeën klaarliggen voor de RedandBlue.

bron - auteur : mark

Foto's: redandblue


beperkt aantal tickets nog verkrijgbaar voor de 20ste verjaardageditie op zaterdag 25 november .

Bars en clubs in Antwerpen
       

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.