Pride Festival Belgium Pride 2016Brussel. Het PrideFestival gaat van start met de MiniPride en eindigt met de grote Parade@Pride.
Gedurende het PrideFestival worden er verschillende activiteiten georganiseerd door verscheidene organisaties en verenigingen van over heel België.

De afspraak van de maand mei die de HoLeBiTrans-gemeenschap in de bloemetjes zet, kan nu alvast worden aangekruist in de agenda. Het PrideFestival gaat door van 29 april tot 17 mei en omvat activiteiten, avondjes, workshops, rondleidingen en animaties allerlei. Op 14 mei is er dan de niet te missen Parade@Pride die met veel omhaal en muziek door de straten van Brussel zal trekken.

Pride.be geeft zoals elk jaar het startschot voor het Europese Gay Pride-seizoen en is inmiddels al aan zijn 21e editie toe.
De feestelijkheden beginnen met de traditionele MiniPride op 29 april 2016 met een stoet die door de straten van Brussel trekt onder begeleiding van de Meiboom-fanfare.
Gedurende de twee weken die volgen, ontplooit het PrideFestival nog diverse activiteiten rond het thema van diversiteit, verdraagzaamheid en vrijheid.

De niet te missen Parade@Pride, het orgelpunt van deze twee weken, vindt plaats op 14 mei: terwijl de PrideVillage en PridePodium in de omgeving van de Beurs de sfeer opvrolijken, is er natuurlijk ook de start van de PrideParade.
De indrukwekkende stoet begint aan de Beurs om het centrum van Brussel om te toveren in alle kleuren van de regenboog en de boodschap van aanvaarding te verspreiden.


Op 17 mei wordt Pride.be afgesloten op de Internationale dag van de strijd tegen de homofobie.
Het PrideFestival is immers meer dan zomaar een feestelijk moment, het is ook de ideale gelegenheid om enkele eisen aan de wetgever duidelijk te maken en het politieke denkproces op gang te brengen om zo te komen tot een meer solidaire en verdraagzame samenleving.De Pridevillage gaat door in de straten rond de Beurs, ook het centrale vertrekpunt van de PrideParade. PrideVillage is voorzien van talrijke drank- en eetgelegenheiden, maar ook stands van verenigingen die zich graag zichtbaar willen maken tijdens dit grote feest. Hier en daar mag je een paar aangename verrassingen verwachten.
Parade@Pride zal dit jaar plaatsvinden op 14 mei en start om 14 uur voor de Beurs.

-Heel het programma van de 10 activiteiten , link geheel onder deze pagina (web site)hieronder -

bron - auteur : Gaybars.eu

Foto's: Pride.be

Naar jaarlijkse gewoonte start het Pridefestival met de Minipride. De MiniPride vindt plaats op 29 april. Deze optocht is de folkloristische versie van de grote Parade die later tijdens het Pridefestival gehouden wordt, gaat voorbij Manneken-Pis, en eindigt in het Rainbowhouse Brussels. De MiniPride start met een openingsreceptie op het stadhuis, gevolgd door een optocht met vooral activisten en een fanfare.

website link Belgian Pride 2016

       

Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2019.


Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Vaak wordt de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben of dat er nog kleurrijke gayprotesten nog nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.