Meer dan 90000 bezoekers op de 22ste editie van Belgium PrideBrussel. Voor deze 22ste editie op 20 mei 2017 van de Belgian Pride vierende ze nogmaals de diversiteit en eisen we de rechten op voor de LGBT+ gemeenschap! Zoals vorig jaar vond de Village plaats vinden op de Kunstberg. Meer dan 90000 * bezoekers waren er op de 22ste editie van Belgian Pride 2017.

De Village opende vanaf s'middags zijn deuren. De Pride Kick-Off starte om 14u met de geweldige Seann Miley Moore! Dit gaf de bezoekers de tijd om de stands te bezoeken en van de diverse foodtrucks te genieten.

De parade starte in de Ravensteinstraat starten met de regenboogvlag, met veel muziek, en ging zo haar traject af leggen door het centrum.

De Parade ging met muziek door de smalle wegen in hartje van Brussel. Vroeger gaf dit problemen met grote trucks , die voor vertraging zorde. Daarom moeten de praalwagens dit jaar kleiner zijn. Maar dit zal geen negatief impact hebben op de Parade, in tegenstelling zelfs: de verenigingen konden zich op de decoratie van de praalwagen focussen. Vroeger werd dit teveel verwaarloosd.

Meer dan 40 groepen namen deelnemen dit jaar gevolgd door een massa deelnemers per voet achter de praalwagens. Ook de zon was tegen de late middag te zien en gaf de pride nog een zonnige sfeer.

Dit jaar stond de parade voor meer diversiteit , bescherming van homo's in gans de wereld en homo vluchtelingen. Ook in de late uurtjes waren er 4 party's die druk bezocht werden.

(* 55000 volgens de politie)
Bron / auteur : markverb

Foto's: pride.be


De volgorde van de Belgian Pride Parade 2017 was als volgt:

Rainbowflag du Belgian Pride Parade
Famba
We Exist
We are all human!
Genres Pluriels
deMens.nu
ILGA-Europe
Arc-en-Ciel Wallonie
Rainbowhouse Brussels
çavaria
ECOLO - GROEN - écolo j - jong Groen
Hello Bank!
EGOW - English Speaking Gay Organization for Women
Sensoa & Ex Aequo
SIDA SOL
Trainbow Belgium Odisee Hogeschool & KU Leuven & ASR & Stuvoplus
Artogalion
Association "Fiertés Lille Pride"
MR / OPEN VLD (Gestion & Action Libérale asbl)
Egalité - LGBTI staff of EU institutions, Stand up for Europe et Queer Stagiaires
Mister Gay Belgium II
AWSA-Be
N-VA Regenboognetwerk
MasterCard Europe
Youth 4 Equality
Youthwork@pride
Brussels Gay Sports
CD&V Regenboognetwerk
Polyamory Belgium
LGBT+ - werkgroep van de PVDA
BelgiumBears
FGTB Bruxelles
Werkgroep biseksualiteit (çavaria)
Antwerp Pride
Chez Maman
Défi Jeunes
CLUB 3000
Proctor & Gamble (LGBT & Ally - netwerk GABLE)
PS
CrossFit Power Factory
City Parade

Bars en clubs in Brussel
       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.