Internationale Dag tegen HomofobieAntwerpen. Op woensdag 17 mei is er de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie .

In kader van deze dag organiseren jaarlijks heel wat LGBT-organisatie waaronder Mister Gay Belgium , çavaria een oproep aan alle gemeentes en steden om tijdens de IDAHOT-week een regenboogvlag op te hangen aan het stadhuis of een openbaar plaats.

In Antwerpen werd voor woensdag 17 mei door Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck en schepen Fons Duchateau hebben in Antwerpen aan het Steen de vlag in regenboogkleuren geplaatst.

Onder meer Antwerps schepen voor Diversiteit Fons Duchateau geeft al enkele jaren gehoor aan deze oproep, en gaat dit keer zelf een stukje verder en ruilt de regenboogvlag in voor een regenboogtrui.

Wereldwijd viert men op 17 mei Internationale Dag Tegen Homofobie-hierbij worden o.a de discriminatie en vervolging van holebi en transgenders aangeklaagd. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases.

Mr Gay Belgium Raf Van Puymbroeck.

Mr Gay Belgium Raf Van Puymbroeck werd tijdens de Mister World 2017 verkiezing de 2nd runner-up Mr Gay World 2017.

Eind mei eindigt het Mr. Gay Belgium-verhaal voor Raf Van Puymbroeck (22). Hij sluit zín jaar als ambassadeur van de homogemeenschap echter in schoonheid af, want hij werd verkozen tot tweede runner up tijdens de Mister Gay World-verkiezing in Gran Canaria. Op de eerste en 2de plaats eindigde de Filipijn John Fernandez Raspado en de Spanjaard Candido Arteaga.

Raf Van Puymbroeck eindigde derde tijdens de finale van Mr. Gay World die in mei plaatsvond in Gran Canaria. 21 kandidaten streden daar mee voor de felbegeerde titel van ís werelds boegbeeld van de homogemeenschap te worden. Van Puymbroeck behaalde als eerste Belgische deelnemer de top 3 van de verkiezing. De docent sport en bewegen aan de Thomas More Hogeschool kan met zijn prestatie in Gran Canaria terugblikken op een zeer succesvol jaar want eerder stak hij ook al de titel van Mr. Gay Europe op zak.

bron - auteur : markverb
Foto: markverb


Op zaterdag 27 mei zal Raf zijn titel van Mr Gay Belgium doorgeven tijdens het gala in theater Elckerlyc.


Bars en clubs in Antwerpen
       

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.