Haal HIV uit de kast op Antwerp PrideAntwerpen. Voor het eerst een delegatie van mensen met HIV op Antwerp Pride.Sensoa steunt de comming-out van mensen met hiv met 'Haal HIV uit de kast'.

Zoals alle vorige jaren tekent Sensoa present voor Antwerp Pride op 12 augustus 2017.Dit jaar stapt Sensoa mee met een aparte delegatie : Mensen met HIV en sympathisanten.

Onder het motto 'Haal HIV uit de kast' en met als 'gezicht' de seropostieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr.Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met HIV aanmoedigen om 'uit de kast te halen' door erover te praten en zich goed te informeren.

Volgens Sensoa is er anno 2017 nog weinig reden om HIV geheim te houden. HIV is tegenwoordig een chronische aandoening, die met medicatie perfect onder controle gehouden kan worden. Door de medicatie zijn mensen met HIV ondetecteerbaar bij klassieke HIV testen omdat ze een ondetecteerbare ,vaak zeer lage ,virale lading hebben en niet langer besmettelijk zijn.

Op HIV besmetting rust nog altijd een taboe. Er zijn nog altijd zeer weinig seropositieven die erover willen of kunnen vertellen. Buitenstaanders willen vaak altijd de oorzaak kennen , zodat ze kunnen beslissen of het -in hun ogen dan-al dan niet je eigen schuld is. Je wordt zo gediscrimineerd en altijd anders bekekenen. Deze houding moet eruit.

Zo is er een voorzet op de Pride. Uiteraard is niemand verplicht om opnieuw uit de kast te komen , maar wie dat wil zal Sensoa de kans geven om mee te lopen op Antwerp Pride. Uiteraard zijn niet alleen mensen met HIV welkom , ook sympathisanten kunnen meelopen.

Bron / auteur : Sensoa
Foto: gaybars


Meer info op : http://levenmethiv.be

Bars en clubs in Antwerpen
       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.