Film "Anders" in premiere in Filmfestival van OostendeOostende. Filmfestival Oostende vindt dit jaar voor de elfde keer plaats en bied een boeiend en uiteenlopend programma aan met (inter)nationale uitstraling, waarbij ook dit jaar de focus ligt op Vlaams filmtalent. Master van deze editie is creatieve duizendpoot Wim Opbrouck!

Er is zo aangekondigd dat op de grote Filmfestival van Oostende de kortfilm "Anders" in première zal gaan. De film van de Oostendse jonge regisseur Rutger Denaet belicht homoseksualiteit hierin en kwam tot stand dankzij stad Oostende, het filmfestival en ook met de organisatie en peterschap van Mister Gay Belgium.

"Anders" gaat nu over het ontdekken van en leren omgaan met zijn homoseksualiteit. De film vertelt zo het verhaal van een 16-jarige jongen die zich aangetrokken voelt tot jongens, maar dat zelf niet graag wil aanvaarden.

De jonge (19) regisseur Rutger Denaet is zelf ook homo en wou dit verhaal absoluut vertellen omdat hij wil streven naar gelijkheid voor LGTB+ is.

Ook de langspeelfilm 'Cargo' speelt zich in Oostende en met opnames in de gay scene zal te zien zijn.(Cargo 13 september 2017). Het Filmfestival van Oostende van 8 tot 16 september.

Met 'Anders is het de bedoeling dat film deel uitmaakt van een maatschappelijke campagne rond het thema "het ontdekken van je eigen geaardheid". Er wordt vooral gemikt op de jongeren.

Bron / auteur : Gaybars.euBron : https://www.facebook.com/filmfestivaloostende

Bars en clubs in Oostende
       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.