Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018Antwerpen. Op zaterdag 2 juni 2018 werd Bart Hesters (32) uit Lochristi in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium 2018 (MGB2018) verkozen in een spetterende finale show.

1ste runner-up werd Nick Van Vooren (21) uit Eeklo en 2de runner-up werd Josip Gallet (24) uit Oosterzele. Josip kreeg ook de prijs van Mister Sympatie van de overige deelnemers . .

Bart Hesters kreeg naast zijn titel van MGB 2018 ook nog de prijs van Mister Fotogeniek 2018.

Rémy Penant (30) uit Brussel deed ook als enige Franstalige deelnemer mee en liet ook goed zien dat hij ook nederlands kent , wat het publiek op aplaus werd aangemoedigd.De 19-jarige Jaimie Deblieck , de vorige Mister Gay Belgium , blikte terug naar een fantastich bewogen jaar. Zijn thema was om autisme en problematiek van discriminatie op de werkvloer in de aandacht te brengen .

Met veel emotie dankte hij het publiek en van het publiek kreeg hij een 'staande ovatie' voor als zijn werk en goede speech . "Je kan vallen ,maar blijf niet liggen .Het is wanneer je terug opstaat dat je de kracht hebt op dingen te veranderen en gaat veranderen ."

Het project van MGB2018 dit jaar was de Vlaamse Vereniging Autisme. Deze organisatie brenbt mensen samen met autisme en wil de samenleving motiveren om rekening te houden met hun specifieke noden. Voor Jaimie ,die ook autistisch is , is dit zeer belangrijk. Vaak kreeg hij opmerkingen dat hij autitisch was op school.

De jury, onder wie Staatssecretaris Zuhal Demir, Josje Huisman, Laura Groeseneken, Koen Crucke, Jan Verheyen, Katja Retsin, Sofie Dumont, Janine Bischops, Henny Seroeyen, Kelly Pfaff, Loes Van den Heuvel, Lesley-Ann Poppe, Jan Van Dyke, Joyce De Troch, Timo Descamps, Miriam Jacques en Lien Willaert prezen Bart onder meer vanwege zijn LGBT campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde.

bron - auteur : Gaybars.eu
Foto: Gaybars


4K video ( https://youtu.be/rsXVrskS2Yw )

Bars en clubs in Antwerpen
       

Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2019.


Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Vaak wordt de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben of dat er nog kleurrijke gayprotesten nog nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.