Antwerpse topsportclubs doen mee met 10de editie van Antwerp PrideAntwerpen. Zoals eerder gemeld zal in de tiende editie van de Antwerp Pride Parade op zaterdag 12 augustus in het teken van de sport staan.

Antwerpse topsportclubs zullen duidelijk aanwezig zijn in de Pride Parade ,omdat diversiteit in de sport belangrijk is.

Tijdens de pride parade zijn er 30 grote trucks en 30 tal voetgroepen waaronder ook de sportclubs vertegenwoordigd zijn. Reeds aangemelden topsportgroepen zijn : Bestuursleden van de 2 Antwerpse voetbalploegen Antwerpen en Beerschot-Wilrijk(*) ,Vrouwenvoetbal Berchem , Antwerp Giants , Brabo Club en Antwerp Phantoms.

Vaak zijn er nog problemen op topsporters om zich te outen. In de club zelf wordt daar vaak geen probleem over gemaakt , maar meestal zou het imago probleem naar grote publiek toe. Met dit opzet met de topsportclubs in de Pride Parade willen ze de nadruk leggen naar het publiek toe dat topsport ,devisiteit en gay geheel normaal zijn. Vaak is het publiek , de supporters die de rem zetten op de outing bij topsporters.

Nu is er ook een verschil tussen vrouwen en mannen in de topsport. Voor de vrouwen is het blijkbaar iets eenvoudiger om zich te outen als gay dan bij de mannen.[UPDATE](*): Voetbalclub Beerschot Wilrijk haakt af voor de parade van de Antwerp Pride op laatste moment. Niet omdat de club problemen heeft met het initiatief van Antwerp Pride zelf die ze volledg ondersteunen , maar wel door een hoogoplopende ruzie met sportschepen (wethouder) Ludo Van Campenhout (N-VA) over lopende zaken. Ludo Van Campenhout snap deze uitval niet en betreur dat ze nu niet meer een positief signaal zullen geven vanuit de sportwereld rond de aanvaarding van ieders geaardheid.

Bron / auteur : markverb
Foto: gaybarsOm praktische reden zullen de spelers van voetbalclub Antwerp zelf niet aanwezig zijn in de parade wegens voorbereidende training voor de match op die zondag tegen Genk.

Bars en clubs in Antwerpen
       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.