Antwerp Queer Arts Festival 2017Antwerpen. Op verschillende locaties in Antwerpen vindt van 5 tot 13 augustus het kunstenfestival Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) plaats. Met het aantreden van Gregory Frateur als curator verkent het festival nieuwe wegen. Binnen het thema QUEER wordt een wereld aan schoonheid onderzocht en een podium gegeven aan kunst die doet wat echte kunst moet doen: 'a slap in the face geven waardoor je anders naar de wereld kijkt' zo stelt Frateur.

Gregory Frateur, bekend als performer en frontman van Dez Mona, zorgt als curator van het Antwerp Queer Arts Festival voor een spannende programmatie. Dit jaar scharen nog meer culturele spelers zich achter het kunstenfestival.

'Het mag allemaal wat spannender,' zegt Gregory Frateur. 'Tijdens één van onze performance avonden programmeren we het top cabaret van Sven Ratzke samen met de queer punk uit Luik van Cocaïne Piss'. Het festival pakt uit met premières. Er is de kortfilm Skai Blue van regisseur Guido Verelst, opgenomen in Antwerpen. Choreografe Ann van den Broek (WardWard) creëert speciaal voor het festival een danssolo. Met Het Kanaal brengt AQAF dit jaar ook een eerste eigen productie in samenwerking met Muziektheater Transparant.

Tijdens de openingsavond toont Antwerp Queer Arts Festival meteen ook het toegenomen draagvlak in de stad. Naast de vertrouwde aanwezigheid bij Galerie Verbeeck-Van Dyck opent het festival tijdens museumnacht eveneens een expositie bij naburige Pedrami Gallery en bij grote namen zoals het Felixarchief, het MAS en het Modemuseum. Ook Permeke, Amuz, Cinema Cartoons, Muziektheater Transparant en het Fakkeltheater zijn partners.

De volledige programmatie is te vinden op www.queerarts.be.

Een greep uit het programma:

Exposities op 't Eilandje (5 t/m 10 augustus): Het eilandje is deze zomer de queer hotspot van de stad Antwerpen. In Galerie Verbeeck-Van Dyck maakt u kennis met Daniel Hernandez Salazar (Guatemala), wiens werk ook in de Kazerne Dossin te bezichtigen is. Pedrami Gallery, gespecialiseerd in kunst uit het Midden Oosten, heeft het kunstenaarsduo Gil (Israel, 1968) & Moti (Israel, 1971) te gast. Thema's binnen hun werk zijn identiteit, de betekenis van het individu en de sociale normen en vormen die hiermee verbonden zijn. Daarbij hanteren ze een klein aantal heldere uitgangspunten: altijd dezelfde kleding dragen, altijd samen zijn, en het delen van één portemonnee, één telefoon en één set huissleutels. In het MAS tonen we op de 8ste verdieping 3 Belgische talenten: Maryam Kamal Hedayat, Neal Leemput en Karel Tuytschaever plaatsen er hun video-installaties. Daarnaast werkt AQAF ook mee aan de Pride tentoonstelling 'From Strangers to Allies' in het Felixarchief.

Filmprogrammatie in Cinema Cartoons (6 t/m 13 augustus): Na de avant-première van 'Skai Blue' kan u in Cinema Cartoon’s op verschillende data terecht voor een reeks eigenzinnige films. Regisseur Jules Herrmann stelt haar internationaal geprezen film ‘Liebmann’ voor, de Asia-Pacific Shorts tonen het beste van de nieuwe Aziatische queer cinema, en ook de avant-première van Cannes-winnaar '120 Battements par Minute' belooft vuurwerk. Tickets zijn online te bestellen op cinemacartoons.be

Literatuur in Permeke (6 augustus)

In stadsbibliotheek Permeke kan u op zondag 6 augustus terecht voor koffie, koeken en de geur van boeken. Met Maud Vanhauwaert als centrale gast. Zij brengt muzikanten Tom Kestens en Geert Waegeman mee om een voorproefje te geven van een nieuwe voorstelling. In de bibliotheek is ook nog een speciale boekenkast te vinden met een overzicht van must-read queer literatuur.

Performance in Amuz en SousSol (Cartoons) (7 en 9 en augustus)

Punk uit de Vurige Stede met Cocaïne Piss en cabaret van performer pur sang Sven Ratzke. Dat mag u verwachten op 7 augustus in SousSol van Cartoons. Choreografe Ann van den Broek creëert speciaal voor het festival een danssolo en enfant terrible Benjamin Abel Meirhaeghe brengt een operaperformance: dat hebben we voor u in petto op 9 augustus in de prachtige setting van Amuz.

Muziektheater Het Kanaal in Fakkeltheater (11 augustus 2016)

Op vraag van het festival ging auteur Gaea Schoeters aan de slag met een tekst van Shakespeare over vluchtelingen. Voor de muziek wist ze klassiek componist Annelies Van Parys te porren. In co-productie met Muziektheater Transparant brengen we Het Kanaal op de planken van het Fakkeltheater. Katelijne Verbeke en Adams Mensah spelen, sopraan Naomi Beeldens zingt en Maarten Vandenbemden speelt luit.

AQAF werkt ook dit jaar samen met Antwerp Pride. Het volledige AQAF programma staat online op www.queerarts.be.
bron - auteur : Antwerp pride
website link www.queerarts.be

       

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.