Antwerp Pride klokt af op 120.000 bezoekersAntwerpen. Antwerp Pride klokt af op 120.000 bezoekers

De negende editie van Antwerp Pride die vorige donderdag begon en afgelopen nacht werd afgesloten met de laatste feestjes, lokte in totaal 120.000 bezoekers. Een absoluut record en 20.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

De Antwerp Pride Parade van afgelopen zaterdag trok 90.000 bezoekers. Het Closing Festival op zondag bracht 10.000 bezoekers naar de Grote Markt.Dit was een topeditie en de sfeer was even mooi als het weer en al zeker de bezoekers.Dit was een prachtige Pride.

Antwerp Pride stond dit jaar in het teken van LGBT-vluchtelingen. Een delegatie van hen liep afgelopen zaterdag mee in de parade waardoor deze mensen een stem gaven en hun problematiek kunnen aankaarten voor de vrijheid die zij niet hebben.

Zaterdag werden er drie toeschouwers van de Parade bestuurlijk aangehouden voor het maken van obscene gebaren. Verder werden er geen incidenten gerapporteerd en verliep de hele Pride gewoon vlekkeloos.Antwerp Pride wil iedereen die deze editie mee mogelijk heeft gemaakt uitdrukkelijk bedanken en kijkt al uit naar de tiende verjaardag volgend jaar.

Het algemeen thema blijft altijd:'Love united'.

Bron / auteur : Mark Verbeeck

 

Bars en clubs in Antwerpen
       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.