Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares NettaAntwerpen. Het WK voor de Belgen is (bijna) gedaan en de Reddingsactie is Thailand is voorbij . Tijd voor eens wat nieuws over Antwerp Pride 2018: 'identiteit'.

Antwerp Pride 2018: nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Netta op Pride Night

Met meer dan zeventig grote en kleine evenementen viert Antwerp Pride dit jaar holebi en transgenderdiversiteit in Antwerpen van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus onder het thema 'Identiteit'. Blikvangers voor deze elfde editie van Antwerp Pride zijn een debat met de Antwerpse lijsttrekkers, de eerste editie van de Pride Games, er is een nieuwe locatie voor het Closing Festival en Eurovision 2018 winnares Netta zal haar opwachting maken tijdens de Pride Night. Het Antwerpse modelabel Essentiel brengt exclusieve Antwerp Pride t-shirts op de markt.

Ze beginnen-vreemd genoeg-met het slot van Antwerp Pride. Het Closing festival op zondag 12 augustus verhuist dit jaar van de Grote Markt naar het Steenplein, dezelfde locatie als het Love United Festival op zaterdag. Gezien de restauratiewerken aan het Stadhuis is de Grote Markt momenteel immers geen ideale locatie om het festival te organiseren.

De sfeer verhuist uiteraard mee en dit jaar mag het publiek optredens verwachten van onder andere Kate Ryan, Sofie, Coco Jr. en de Queen tribute act Mercury Rising. Er volgt nog een verrassingsact van formaat, maar die maken we later bekend.

Op het Steenplein zal er dit jaar naast de podia ook ruimte zijn voor een rustigere lounge area en een Rainbow Village.

Na het Closingfestival zijn er natuurlijk wel de verschillende straatfeesten op en rond de Grote Markt.

Voor het eerst slaan we de handen in mekaar met het Antwerpse modelabel Essentiel en dat werd meteen "a match made in heaven". Essentiel brengt twee Antwerp Pride T-shirts op de markt die niet enkel stijlvol zijn maar ook de tong stevig in de kaak hebben met opschriften als "Let's get one thing straight. I'm note" of "Tapette". Daarnaast verzorgt Essentiel ook de T-shirts voor de vrijwilligers. De shirts zullen te koop zijn tijdens Antwerp Pride en de opbrengst van de collectie gaat integraal naar Antwerp Pride. We geven hen dan ook graag een fijn applaus.

Op vrijdag zullen voor het eerst de Pride Games plaatsvinden op het Theaterplein. Een ludieke sportwedstrijd waar verschillende teams strijden voor de regenboogvlag.

Thema dit jaar is 'identiteit' .Het woord 'identiteit' mag tegenwoordig een bon mot zijn, voor holebi's en transgenders is het meer dan dat? Wie ben je? Wie ben je als holebi?
Is die seksuele identiteit voor je belangrijk of niet? Ben je de hele tijd 100 procent gay? Of toch iets minder op dat personeelsfeest, op straat op weg naar huis na een nachtje stappen of onder je hetero-vrienden?
Plaats je jezelf in een hokje of vecht je juist tegen de hokjesmentaliteit? Vind je jezelf terug in de LGBTQI+ of zit jouw letter er nog niet bij?

"Het spreekt voor zich dat wanneer op essentiële domeinen van ons mens zijn, zoals seksualiteit (maar net zo goed cultuur, religie…), het antwoord op de hoe/wat/waar-vraag afwijkt van de geldende norm, er serieuze identiteitsproblemen kunnen ontstaan," aldus Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel.

Dit alles maakt duidelijk hoe belangrijk het zoeken, vormen, aanvaarden en aanvaard maken van een identiteit is om op een geslaagde manier samen te leven. Aangezien er zoveel maatschappelijk en politiek debat is omtrent identiteit dachten we bij Antwerp Pride: laten we het in de groep gooien als jaarthema 2018.

Met de 11de editie van Antwerp Pride in 2018 komt ook een nieuw logo .
bron - auteur : Antwerp Pride

Foto's: gaybars.eu

Foto onder : Links Bart Abeel Voorzitter Antwerp Pride , rechts : Burgermeester Bart De Wever Antwerpen tijdens voorstelling Antwerp Pride 2018 .

Bars en clubs in Antwerpen
       

Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover werd verkozen tot Mister Gay Belgium 2019.


Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Vaak wordt de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben of dat er nog kleurrijke gayprotesten nog nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.