90000 bezoekers aan de Antwerpse Pride ParadeAntwerpen. Meer dan 90000 bezoekers aan de Antwerpse Pride Parade zaterdag. Antwerp Pride Parade was met 52 delegaties groter dan ooit.

Zaterdag 13 augustus trok de Antwerp Pride Parade opnieuw van het Zuid in de stad naar het Steen. Dit jaar namen maar liefst 52 delegaties deel aan de parade die daarmee de grootste Antwerp Pride Parade ooit is. Ook het parcours werd langer. Zo maakt de Parade voor het eerst een lus via de Marnixplaats.

Zoals elk jaar starte de Antwerp Pride Parade op de Vlaamse Kaai. De parade start daar om 14 uur. De parade ging voorbij de steenplein waar het gratis Wave festival losbarste met wel tienduizenden bezoekers. Algemeen vonden het publiek dit jaar de versiering op de praalwagens iets minder en ook de muziek was zeer storend.

Dit jaar vraagt Antwerp Pride extra aandacht voor LGBT-vluchtelingen. Een delegatie LGBT-vluchtelingen heeft dan ook de parade geopend. LGBT-vluchtelingen zijn zeer kwetsbaar , gezien hun geaardheid in 78 landen verboden is en zelfs in 8 landen de doodstraf is .

Maar de parade gaat nog verder met de verschillende party's in de stad en bars. Zondag komt er een slotevenement op de grote markt .

bron - auteur : Gaybars.euwebsite link slotevenement

       

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.