100.000 bezoekers op Antwerp PrideAntwerpen. Op de Grote Markt in Antwerpen werd een succesvolle achtste editie van Antwerp Pride afgesloten met het Closing Festival met optredens van onder andere Alexander Rybak, Slongs Dievanongs, Natalia en Conchita Wurst. De organisatie blikt tevreden terug op de voorbij week. Er deden zich geen incidenten voor. De organisatie schat dat er 100.000 mensen de Antwerp Pride hebben bezocht waarvan 70.000 op de parade.

Dit jaar focuste het holebi en transgenderfestival op LGBT's in China en vroeg het ook aandacht voor holebi's en transgenders in kansarmoede.

Ook het kunstenluik van Antwerp Pride, het Antwerp Queer Arts Festival, kende een groot succes. Nog voor het einde van het festival hadden meer dan 1500 mensen een van de tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, films en workshops bezocht. Bovendien trok het kunstenfestival een zeer divers publiek. Tijdens het slotoptreden van Antwerp Pride was Conchita Wurst te bewonderen in een outfit van de Antwerpse modeontwerper Wim Bruynooghe.

De organisatie van Antwerp Pride is meer dan tevreden met deze editie. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. "We zijn uiteraard zeer blij met deze bezoekcijfers. Maar we zijn vooral blij dat onze boodschap van verbondenheid, tolerantie en solidariteit gehoord en gedragen wordt door zoveel Antwerpenaren," aldus Bart Abeel voorzitter van Antwerp Pride. "We leven in een stad waar je mag zijn wie je bent. Niet enkel tijdens Antwerp Pride maar het hele jaar door. Dat is een belangrijk recht dat we willen blijven koesteren."
bron - auteur : Gaybars.eu


Copyright: ORF-Enterprise LC-12732

Bars en clubs in Antwerpen
       

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.