100.000 bezoekers op Antwerp PrideAntwerpen. Op de Grote Markt in Antwerpen werd een succesvolle achtste editie van Antwerp Pride afgesloten met het Closing Festival met optredens van onder andere Alexander Rybak, Slongs Dievanongs, Natalia en Conchita Wurst. De organisatie blikt tevreden terug op de voorbij week. Er deden zich geen incidenten voor. De organisatie schat dat er 100.000 mensen de Antwerp Pride hebben bezocht waarvan 70.000 op de parade.

Dit jaar focuste het holebi en transgenderfestival op LGBT's in China en vroeg het ook aandacht voor holebi's en transgenders in kansarmoede.

Ook het kunstenluik van Antwerp Pride, het Antwerp Queer Arts Festival, kende een groot succes. Nog voor het einde van het festival hadden meer dan 1500 mensen een van de tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, films en workshops bezocht. Bovendien trok het kunstenfestival een zeer divers publiek. Tijdens het slotoptreden van Antwerp Pride was Conchita Wurst te bewonderen in een outfit van de Antwerpse modeontwerper Wim Bruynooghe.

De organisatie van Antwerp Pride is meer dan tevreden met deze editie. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. "We zijn uiteraard zeer blij met deze bezoekcijfers. Maar we zijn vooral blij dat onze boodschap van verbondenheid, tolerantie en solidariteit gehoord en gedragen wordt door zoveel Antwerpenaren," aldus Bart Abeel voorzitter van Antwerp Pride. "We leven in een stad waar je mag zijn wie je bent. Niet enkel tijdens Antwerp Pride maar het hele jaar door. Dat is een belangrijk recht dat we willen blijven koesteren."
bron - auteur : Gaybars.eu


Copyright: ORF-Enterprise LC-12732

Bars en clubs in Antwerpen
       

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.