10 jaar Antwerp Pride voorstelling programma 2017Antwerpen. "In Vlaanderens grootste stad worden niet alleen politieke ontwikkelingen, maar ook sociaal-culturele veranderingen het eerst zichtbaar. Antwerpen heeft zich de voorbije jaren op de kaart gezet als een tolerante, gastvrije en bruisende stad waar de LGBT-gemeenschap altijd welkom is."

Dit vermeld Bart De Wever(burgemeester) en Fons Duchateau (schepen / wethouder) van Antwerpen.

Het stadsbestuur is een volwaardige partner van Antwerp Pride dat deze zomer zijn tiende verjaardag viert. De organisatoren en de tientallen vrijwilligers onder vakkundige leiding van voorzitter Bart Abeel ,die Antwerp Pride elk jaar opnieuw in goede banen leiden.

Bij deze tiende editie is het goed om even achterom te kijken. Wat oorspronkelijk een quasi exclusief feest voor de homogemeenschap was, is uitgegroeid tot een manifestatie die door de hele LGBT-gemeenschap wordt gedragen, lokaal en internationaal. Niet zonder belang is het verdwijnen van het woord "gay" in de naam van het festival. De Gay Pride is een Antwerp Pride geworden. Een feest voor alle Antwerpenaars en genders.

De Antwerp Pride parade is op zaterdag 12.08.2017. Buiten de parade zijn er nog verschillende andere activiteiten , shows , en tentoonstellingen waaronder de ANTWERP PRIDE EXHIBITION in het Felixarchief in Antwerpen (06-08-2017-13-08-2017).

Bron / auteur : gaybiz


Livestream Video

Meer nieuws op : Antwerp_Queer_Arts_Festival_2017

Antwerp_Pride_2017_viert_tien_jaar_Pride


       

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.

De 10e editie van Gay Festival Namen De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles in het festivaldorp op de Place d'Armes.

Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films 16 film om te ontdekken, Evenementen om ervan te houden,Uitgenodigden te ontmoeten en Niet te missen feesten . Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT films.

De IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder Vanaf 9 april 2018 wordt de IC trein naar Amsterdam / Brussel wordt tot 70 procent duurder. Als je 7+ dagen vooraf een ticket koopt is er een vroegboekkorting .

Darklands en Leatherpride Belgium 2018 De Belgian Leatherpride mag weer records schrijven in haar boeken. De 9de editie was weer een groot succes en het opgekomen publiek kon genieten van schitterende shows en fantasie.

Bart Varakas is Mister Leather Belgium 2018 Op Belgium Leather pride werd Bart Varakas verkozen tot Mister Leather Belgium 2018. Bart won uit 4 deelnemende kandidaten.