Het Homomonument in Amsterdam is beschermdAmsterdam. Het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam krijgt de status van gemeentelijk monument. Dat betekent dat het vanaf nu een officiële beschermde status heeft.

Het Homomonument heeft een hoge cultuurhistorische waarde als eerste gedenkteken voor de LHBTI+ gemeenschap in Nederland. Het staat symbool voor Amsterdam als tolerante open stad, waar iedereen zichzelf kan zijn.

Het monument wordt gebruikt voor diverse bijeenkomsten zoals herdenkingen, vieringen en demonstraties. Het monument werd onthuld op 5 september 1987 en bestaat uit drie roze, granieten driehoeken die mee overgaan in de gracht .

Het monument dient ter herdenking van alle homo mannen en vrouwen die zijn vervolgd vanwege hun geaardheid en hen te inspireren en te steunen in hun strijd voor erkenning, en tegen onderdrukking en discriminatie.

Het gedenkteken is ontworpen door kunstenaar Karin Daan.

bron - auteur : stad Amsterdam
Foto: gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Remember the past ,create the future Samenwerkingen en jubilea centraal bij Pride Amsterdam 2019. Dit jaar worden de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging, herdacht.

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .