Gay propaganda verboden in Rusland.Brussel. 22 januari om 12 uur, zullen verschillende LGBT-organisaties en bondgenoten betogen vòòr de Russische ambassade in Brussel.
De Russische Federatie staat op het punt een wet te introduceren die homoseksuele propaganda op nationaal niveau zou verbieden. Een gelijkaardig wetsvoorstel werd vorig jaar in Sint-Petersburg goedgekeurd.

Deze nieuwe wet, waar in de Doema op 22 januari over gestemd wordt, kan boetes tot 12.000 en zelfs gevangenisstraffen opleggen aan LGBT-organisaties en mensen die aan propaganda doen.

Het werk van die organisaties wordt dus gecensureerd. Er wordt hiermee ook een einde gemaakt aan anti-discriminatiecampagnes, aan HIVpreventiecampagnes,
een einde aan elk debat ook op scholen over LGBT-rechten, of zelfs een kus in het openbaar.
Dit is een ernstige schending van de mensenrechten en opent de deur voor legitimering van homo- en transfoob geweld. Gezien de vele homofobe aanvallen in Rusland, gezien de schendingen van de vrijheid van meningsuiting die Pussy Riot en vele journalisten ondergaan, beantwoorden wij positief op de internationale oproep van Russische LGBT-organisaties.
Verschillende organisaties staan achter hen in solidariteit en eisen dat dit wetsvoorstel geen realiteit wordt.

bron - auteur : Gaybars.eu

foto onder : betoging St.-Petersburg .(Day of silence in Saint Petersburg)

Bars en clubs in Brussel
       

Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Vaak wordt de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben of dat er nog kleurrijke gayprotesten nog nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.