Gay propaganda verboden in Rusland.Brussel. 22 januari om 12 uur, zullen verschillende LGBT-organisaties en bondgenoten betogen vòòr de Russische ambassade in Brussel.
De Russische Federatie staat op het punt een wet te introduceren die homoseksuele propaganda op nationaal niveau zou verbieden. Een gelijkaardig wetsvoorstel werd vorig jaar in Sint-Petersburg goedgekeurd.

Deze nieuwe wet, waar in de Doema op 22 januari over gestemd wordt, kan boetes tot 12.000 en zelfs gevangenisstraffen opleggen aan LGBT-organisaties en mensen die aan propaganda doen.

Het werk van die organisaties wordt dus gecensureerd. Er wordt hiermee ook een einde gemaakt aan anti-discriminatiecampagnes, aan HIVpreventiecampagnes,
een einde aan elk debat ook op scholen over LGBT-rechten, of zelfs een kus in het openbaar.
Dit is een ernstige schending van de mensenrechten en opent de deur voor legitimering van homo- en transfoob geweld. Gezien de vele homofobe aanvallen in Rusland, gezien de schendingen van de vrijheid van meningsuiting die Pussy Riot en vele journalisten ondergaan, beantwoorden wij positief op de internationale oproep van Russische LGBT-organisaties.
Verschillende organisaties staan achter hen in solidariteit en eisen dat dit wetsvoorstel geen realiteit wordt.

bron - auteur : Gaybars.eu

foto onder : betoging St.-Petersburg .(Day of silence in Saint Petersburg)

Bars en clubs in Brussel
       

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.