Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT filmsBrussel. 16 films te ontdekken,Evenementen ervan te houden, Uitgenodigden te ontmoeten, Niet te missen feesten. Festival Massimadi Brussel- festival van Afrikaanse LGBT films.

6 jaar !

De LGBT+ Black Atlantic, dat is het thema dat we hebben gekozen voor d zesde editie van uw Massimadi Festival. Het concept is van de hand van d Britse socioloog Paul Gilroy, en behelst de verbanden en de trajecten d zwarte bevolkingsgroepen vaak onder dwang, maar soms ook uit vrije keuz hebben afgelegd doorheen de geschiedenis, en waardoor zij zich nu aa verschillende zijden van de Atlantische Oceaan bevinden.

Wat verbindt ons ?

Op welke manieren blijven zwarte culturen ook heden ten dage nog alti reizen tussen deze verschillende territoria rondom de oceaan ? Welk gemeenschappelijke belevingen hebben zwarte LGBT+ mensen in d diaspora’s, en wat hebben zij nog gemeen met het Afrikaanse continent ? O welke manier kunnen de diaspora’s deel uitmaken van het antwoord o actuele vragen die worden gesteld over Afrika ?

Wij stellen ons dit soort vragen sinds de creatie van het festival, en het is zoa steeds via allerhande artistieke uitingsvormen dat we op deze vragen ee antwoord proberen te formuleren, individueel of samen met elkaar. De film nemen ons mee op reis van de Verenigde Staten tot Engeland, via Brazili Trinidad en Tobago, en van Senegal tot aan Zuid-Afrika via Nigeria. De artie Ahmed Umar (Noorwegen / Soedan) stelt u zijn magnifieke performance « you no longer have a family, make your own in clay.» voor, en het Massima team heeft verschillende installaties in petto die u de Black Atlantic zullen late doorzwerven.

En er is ook de Belgische avant-première van de eers documentaire van Marthe Djilo Kamga, mede-oprichtster van het festival. Uw oren en de rest van uw lichaam worden eveneens in de watten gelegd m concerten en DJ sets : keuze te over voor alle generaties, alle genders, al oriëntaties, alle stijlen !
bron - auteur : Gaybars.eu

De dagprogramma : programma


       

Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Zijn Mister Gay verkiezingen nog nodig? Vaak wordt de vraag gesteld of homo's het nu beter hebben of dat er nog kleurrijke gayprotesten nog nodig zijn . Ook de Mister Gay verkiezingen zijn vaak in vraag gesteld . Zijn deze wel echt nodig ?

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.