De 10e editie van Gay Festival NamenNamur. De Holibi vereniging in Namen viert de 10e editie van een festival gewijd aan de diversiteit van homo geaardheid. Alles gebeurd in het centrum op het festivaldorp op de Place d'Armes.

De Pride Day 10e editie:

4 en 5 mei 2018, Place d'Armes in Namen. Een feestelijke sfeer geboden door vele kunstenaars en het Village des Associations waar het leuke en informatieve deel met verschillende standen en een grote feesttent .

Maar er is een probleem. Er is al jaren een tekort aan ontmoetingsplekken (gaybars) voor de LGBT-gemeenschap in Namen. Vóór de sluiting van de Baby Boys GayBar was de Brasseurs Street ,de Petit Marais in Namen. Er is nu niets meer behalve een aantal sommige gayfriendly locaties .Meeste bars zijn te vinden in Luik of Brussel. Een oplossing voor dit probleem is niet zo snel te vinden.

Terwijl de 10de editie van Fiertés Namuroise-een groot feest dat van oudsher voorafgaat aan Brussels Pride-is de trots is belangrijk element in Namen. Met het mooie zonnige weer , trok het festival plein wel veel bezoekers. Optredens van bekende DJ's en showqueens maakt de sfeer nog gezelliger. Dit is een kleine voorbode van het grote Belgian Pride parade in Brussel over 2 weken.

bron - auteur : Gaybars.eu
Foto: gaybars


Bars en clubs in Namur
       

10 jaar Leatherpride Belgium 2019 Op 22 februari start het grootste Leather Event in de wereld in Antwerpen . Voor de 10de editie gaat alle remmen los . Een overzicht .

Mister Gay Belgium Gouden 12 Afgelopen dinsdag werden in de Antwerpse zaal AthenA tijdens een bruisende persconferentie in aanwezigheid van Minister Liesbeth Homans en héél wat bekende gezichten, de "gouden 12" Mr. Gay Belgium-finalisten 2019 voorgesteld.

Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route. Twaalfde Antwerp Pride neemt andere route.De twaalfde editie van de Antwerp Pride heeft dit jaar als thema 'riot' en zal een nieuwe route volgen met het groot festival op de gedempte zuiderdokken.

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.